• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kretio74 - специалист
Здравейте, решил съм да си направя нещо като ел. котел за парното. За целта съм предвидил един 80 л. бойлер (на около 20 годинки)с изгорял нагревател. Идеята ми е да му намаля обема на около 30-40 литра и на мястото на фабрияния нагревател да приспособя друг по-мощен, Отопляемата площ засега е 3 стаи, около 170 куб.м. отоплителните тела са тип конвектори, системата е с помпа. Ако някои е правил нещо подобно моля да сподели малко инфо. не мога да определя колко Квт. да е нагревателя. 10 човека питах 10 различни мнения . просто съм в шах с мощността на нагревателя.
Bobivan - специалист
8-13 кВ според изолация/дограма...
naskov - майстор
Няма ли да ти е по-евтино с маслени радиатори :? Вместо тръби ще пускаш жици.
valto4377 - напреднал
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight= Това е доста по добър вариант.Ще вложиш пари за климатик и работа но като се има впредвид какви сметки за ток те чакат с поне 10 кв. нагревател за бойлера !!!
rudiba - помощник
Махни от заглавието на темата "МОЖЕ БИ" и обърни внимание на идеята която ти е дал valto4377 :idea:
kretio74 - специалист
Знам я темата с климатика, наистина удачно решение но инвестицииката си я бива. Къщето е с вътрешна изолация 10 см. ПВЦ 5 камерно, и както казах мисля да използвам "конвектори " които са моя разработка ( от автомобилни радиатори). Днес започнах проекта. Като за начало срязах бойлера на 60 см., залепих дъното и ето ти водосъдържател около 30-40 л. утре ще препрявям кожуха. Мисля да пробвам как ще е с оригиналния си нагревател (модифициран на 4 квт.2Х2 квт.). Мисля ,че засега ще ми държи температура в системата около 50-60 градуса. А за студовете котлето ще помага.
kretio74 - специалист
rudiba написа:
Махни от заглавието на темата "МОЖЕ БИ" и обърни внимание на идеята която ти е дал valto4377 :idea:
Обоснови се колега. Защо мислиш, че идеята е смахната :? не казвам ,че не е но искам обосновано мнение а не просто догадки
Gek - специалист
kretio74 написа:
rudiba написа:
Обоснови се колега. Защо мислиш, че идеята е смахната :? не казвам ,че не е но искам обосновано мнение а не просто догадки
Аз ще ти кажа защо е смахната:

1. Живееш в къща, а ще се отопляваш на ток.
2. Ще се отопляваш на ток - загрявайки първо вода.
3. Вместо домашни радиатори ще сложиш автомобилни такива.
4. Котлето (предполага се на твърдо гориво) ще помага на горе описаната система.

Е па това ако не е смахната идея, какво е?!

Прасни по един радиатор ADAX в стая (евтин вариант TESY) и си готов...
Bobivan - специалист
Пич ,ако "пипаш" електромера идеята си е много добра....Гледай монополистите да не те усетят...
kretio74 - специалист
Bobivan написа:
Пич ,ако "пипаш" електромера идеята си е много добра....Гледай монополистите да не те усетят...

:?: не става от вън е на стълба цифров боклук които ми итчита и зарядното на телефона
Идеята мие да избегна хамалогията дори и малко по скъпо да дойде. Не съм си постоянно в къщи ,а жената не я бива много с котела.
  • 1
  • 2

Тема "Една смахната може би идея" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: