Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Мисля да си правя прано живея на първият етаж в 6 етажен блок като точно под хола имам маза, в която смятам да монтирам котела. ходих при едни познати в една фирма да не споменавам имена :) И те ми предложиха наколко варианта като този с пиролизният който отпадна защото нямам възможност да оставя някде дървата да ми съхнат една година. Сега се спрях на чугунен котел Виадрус У22 какво ще ми кажете за него ако има някой който го ползва да каже какви са му впечатленията или да препоръчате по хубав чугунен или друг
Приемам предложения
filmatoplo - майстор
Никой не бие Виадруса по цена качество , има колебания за Де Дитриха да води по качество ама е малко по скъп. Купи 1 от двата няма да съжаляваш .
naskov - майстор
Потвърждавам!
k r u m - специалист
А как си с комина ??? Виадруса а малко претенциозен спрямо комина, вече трета година съм с У22„ но след първата зима правих нов комин и сега нямам никакви проблеми :-D :-D мога да кажа че е всеядно добиче, прецени или се поинтересуваи за да не се вкараш във филм :lol: :lol: :lol:
filmatoplo - майстор
Естествено че в печков комин фи-120 няма да работи -поне фи-180 ,200 и височина над 8-10 метра . :wink: Последния котел Виадрус който запалих беше с комин от бетонни коминки с вътрешни размери 18-18 санта -14 метра висок .
valto4377 - напреднал
Не знам за Виадруса,аз ползвам SIME с комин за печка и нямам проблем с него повече проблеми имам с тръбите до комина /2-3/ метра с лек наклон.
naskov - майстор
Колко секции е Симето?
valto4377 - напреднал
25 киловата е ,за секциите не съм сигурен трябва да ходя да ги броя 5 мисля че са.
naskov - майстор
25 кВт не е много за комин ф130. Включи го директно в комина и ще пее :)
valto4377 - напреднал
Той си пее вече пета година. На колегата с питането искам да кажа ,че е възможно да се ползва котела и с комин за печка.

Тема "Чугунен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: