Проекта ми е да купя камина в водна риза и към нея да свържа два вентилаторни конвектора които мисля да си направя сам.Помещенията които ще отоплявам са две.Едното е гараж с:размер 8х5 метра и восочина 2.4 метра, под- бетон, стени -тухли 4-ки измазани с хоросан отвътре и отвън,врата 3.2 метра ламаринена с дарвена ламперия отватре и още една стандартна входна врата, покрив бетон плоча.В това помещение ще е камината.Отоплението тук не е приоритет.Второто помещение е с рамери 9.5х8.5м. с височина 3м.Пода е плоча бетон, стени от бетонови тухли измазани от двете страни,врата 3.2х3 ламаринена с залепен фибран отвътре, покрив ламаринен едноскатен с висящ таван от 2см.фибран, прозорци единични общо 22кв/м.В това помещение мисля да са двата конвектора.Помещението е работно, сервиз за коли по точно подготовка и боядисване. Взимаики в предвид времето в което се обитава ( от 8.30 до 18.30) и доста лошата изолация която има сметнах за добре че най добре ще се отоплява със движение на въздух.Климатик колона или вентилаторен конвектор.За колоната ми трябват 3 фази които нямам,а и трябва да ги монтирам на улизата с решетка за да е на юг,скъп е, става сложно.За това се спрях на конвектор. Идеята ми е да купя 2 водни радятора за кола с размери около 500 600 мм дължина 300 400 мм височина и 2.5 4 мм дебилина да им направя кутий с пред филтър за едри частици и финен филтър, след което турбина от парно на кола 12волта около 5-7 А с дебит над 20 кубика според мен(още проучвам точната стоиност) в минута което да регулирам с потенциометър на желаната скорост.Разтоянието от камината до единя конвектор е 7 метра а до другия 10 метра.Според мен ако докарам над 60гр. вода до тези радиатори и с дебит въздух 20кб/м 1200 кб/ч за единея демек х2 2400кб/ч, мисля че няма да имам проблеми.Въпроса ми е колко киловата трябва да е водната риза и каква помпа да ползвам.Като се има в предвид че количеството вода ще е малко и повечето ще е във водната риза има ли значение колко да е голяма тя или е стандарт.Най-важното според мен е да се определи водната риза и да е презапасена от към мощност а вследствие мога да взаимствам стойностите за скороста на водата по киловати от оригинално произведените вен.конвектори.