Здравейте, имам идея да си прекарам една серпентина около "мястото на краката при дивана" според вас каква би била подходящата Т?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
marian1
- майстор
10 мнения в "колко би била оптималната Т за водно подово отопление...."
LazarGanev
- "Велик майстор"
Около 40-45*
LazarGanev
- "Велик майстор"
Максимум 40-45. Предполагам, че за един малък кръг няма да се ползва автоматика, а директно от изхода на радиатора, затова дадох максимума. Колкото по-ниска температура - по-добре, стига да върши работа 

filmatoplo
- майстор

marian1
- майстор
Добре, в първата тема която писах бях дал повече подробности.Форумът се скапа и темата не се качи май
....
после ме домързя отново да пиша всичко, и съкратих питането си.Сега другата част - Дали ще стане според вас, да поискам един човек който разбира от климатици, да го накарам да ми удължи тръбата с връщащият се фреон? или ми е налудничава идеята? Като се спази условието за 15 метра който се дават на моя климатик.Проблем ли ще е че тръбата с топлият фреон няма да е със същата дължина както на върнатата обратно към климатика?
П.П. Топло, преди години когато живеех на друго място,бях пуснал топлата вода да минава около кухненските шкафове - по пътечките - подът беше теракот.Когато започнеха да мият чинии, подът се затопляше и който миеше чинии се кефеше - имаше доста добър ефект - като се има предвид дължина от над 15 метра ....

П.П. Топло, преди години когато живеех на друго място,бях пуснал топлата вода да минава около кухненските шкафове - по пътечките - подът беше теракот.Когато започнеха да мият чинии, подът се затопляше и който миеше чинии се кефеше - имаше доста добър ефект - като се има предвид дължина от над 15 метра ....
AntonBM
- специалист
Температурата на топлоносителя трябва да е максимум 40-45°, както ти пише Лазар, а температурата на пода е добре да е под 30°С, както ти пише Krelion.
Идеята да пуснеш връщащата на климатика в пода не е добра. Излишно товариш компресора, а помисли как ще се отрази това през лятото. Не ти трябва конденз по пода.
Явно търсиш тарикатски номер за затопляне на пода... Виждал съм да пускат топла вода за подово от ваната на банята и от пералня. Проблема е, че те не се ползват често. Иначе затоплят пода за малко.
Ако си спец в заваряването на медни тръби или имаш такъв познат, можеш да пуснеш подова серпентина и да я свържеш към хладилника. Само, че по този начин не може да се затопли голямо поле. Максимум 2 квадрата и то за голям хладилник.
Идеята да пуснеш връщащата на климатика в пода не е добра. Излишно товариш компресора, а помисли как ще се отрази това през лятото. Не ти трябва конденз по пода.
Явно търсиш тарикатски номер за затопляне на пода... Виждал съм да пускат топла вода за подово от ваната на банята и от пералня. Проблема е, че те не се ползват често. Иначе затоплят пода за малко.
Ако си спец в заваряването на медни тръби или имаш такъв познат, можеш да пуснеш подова серпентина и да я свържеш към хладилника. Само, че по този начин не може да се затопли голямо поле. Максимум 2 квадрата и то за голям хладилник.
filmatoplo
- майстор
Здравейте , до колкото разбирам ти нямаш парно , а искаш някак да получиш топлинка по пода .
Страхувам се че с каквото и да затоплиш пода няма да е безплатно ,от бойлера става да прекарваш топла вода през серпентина в пода , там по лев на ден сигурно ще излиза . 

lov
- майстор
За тази цел си има терморегулиращи вентили точно за подово отопление.
Единия вид са с изнесена термосонда която мери температурата на пода. А другия прави контрола по температура на изходящата вода от серпентината.
Точно такъв на ХЕРЦ съм монтирал на подовото в кухнята защото са малко по ефтинки. И за сега нямам забележки относно температурата на пода.
Единия вид са с изнесена термосонда която мери температурата на пода. А другия прави контрола по температура на изходящата вода от серпентината.
Точно такъв на ХЕРЦ съм монтирал на подовото в кухнята защото са малко по ефтинки. И за сега нямам забележки относно температурата на пода.
Тема "колко би била оптималната Т за водно подово отопление...." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература