• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте.
Имаме котел в гаража на дърва/въглища ,с който отопляваме апартаментът над него. В гаража се намира само котелът. Всички други "неща" (помпа, разширителен съд, ups...) са в апартамента.
Въпросът ми е, тъй като доста от свободното си време прекарвам в гаража - може ли да се свърже 1 радиатор директно към тръбите излизащи от котелът, защото сега (през зимата) е хладничко :-D
valio 71 - напреднал
Разбира се, че може. Трябва да видиш от къде най-удобно можеш да вземеш двата извода за радиатора.
mityom - специалист
да,ама в неговия случай радятора ще се яви паралелно на котела
montoya - майстор
valio 71 написа:
Разбира се, че може. Трябва да видиш от къде най-удобно можеш да вземеш двата извода за радиатора.
Помпата трябва да е директно на котела иначе ще набива вода през "студената" на радиатора.
Тоест е невъзможно , така ли ?
valio 71 - напреднал
Добре де, изводите ще се вземат от колектторите.Нали апартамента е над гаража.Начертай някоя схема ако може.
Няма как за се вземат от колекторите, защото при прокарването на тръбите падна голямо къртене и сега всичко е замазано и покрито с плочки. Единствената възможност е да се свърже директно от захранващите тръбите ,които са свързани към котела - и това ми беше въпроса - възможно ли е ... явно не... :sad:
bobivg - специалист
Може да сложиш отоплително тяло от оребрени или гладки тръби между котела и помпата, но няма да може да го спираш. Идеята е целия дебит на инсталацията да минава през него и от там към колектора.
Последователно на топлата вода ?
А примерно байпас неможе ли да се направи ако сложа радиатор по тоза начин. За да може да спира радиаторът?
Изображение
mityom - специалист
по принцип да,ама трябва прецизно регулиране на крановете,щото ще си намалиш значително дебита към системата горе
според мен е по-добре на студената,имаше схема някъде из форума
  • 1
  • 2

Тема "Монтиране на радиатор в гаража" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: