Най - вълнуващия въпрос зимно време.
unicata - специалист
Здравейте ще сменям помпа за локално парно у един приятел, че неговата е изгоряла, та ако може да кажете къде в София продават по-евтино ще съм ви благодарен или евентуално да кажете ремонтират ли се грундфусите, че неговата не върти а така като я гледам мисля че няма какво да й се ремонтира.
filmatoplo - майстор
Вижте ротора да не запецнал :wink: , отвийте болчето отпред с голяма отверка и врътнете оста на роторчето с по малка -Груднфоса изгаря само ако е влязла вода в клемната кутия , със запецнал ротор си седи с дни включена и не изгаря :) -ха дано да е това.
mityom - специалист
какъв модел е помпата
по принцип ги ремонтират ама цената е 2/3 от новата с гаранция
иначе в София - Адара инженеринг, БГтерм, Рувекс, Грундфос
Huhavela - специалист
"Термодизайн-тотал" също имат.
unicata - специалист
Здравейте, отворих помпата и се оказа че работното колело се е стопило по някакъв начин и само трябва да се смени, защото ротора си върти.
Продават ли се такива отделно или само в сервизите ги ремонтират?!?!?
filmatoplo - майстор
#-o Само това не подозирахме :lol: сега смяна на колелцето и готово , остава проблема с намирането му -само в сервиз или приятел да ти ослужи със колелце от изгоряла помпа . :wink:
mityom - специалист
ами аз изках да правя една 25-80 с подобен проблем, турбината беше разделена на две части хоризонтално и за ремонт в бг терм и рувекс ми изкаха 275лв за ремонт щото турбината вървяла заедно с ротора та затова търся изгорялаhttp://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 14&t=30087
ако не намеря ще взимам нова с гаранция за 400лв

Тема "От къде да купя помпа за локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: