Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mjjmiro - специалист
Здр,
има ли значение дали в банята ще се сложи лира или радиатор? Банята не ми е голяма и мога да сложа четири глидера които да я топлят добре а и като цена ще ми е по изгодно от лира които започват от 90лв нагоре.
ra4o - специалист
Бързам да отговарям веднага. Не слагай лира в банята. Не гледай цената, основният проблем е, че не топли. За баня си сложи алуминиеви глидери. Аз вече се прекарах с лира.
dmi - специалист
Няма никаво значение какво ще сложиш, и двете греят еднакво добре, но на лирата все пак можеш да си сушиш дрехите, а на радиатора най-много да опнеш една фанела.
ra4o - специалист
В момента не ми се пише всичко на ново. Има тема "Ще си правя локално парно" виж на предпоследната и предпредпоследната страница какво съм написал. Това е мое мнение. Аз си купих две лири защото имам две бани и ....в двете е студено, а лирите парят. И какво толкова можеш да сушиш върху лирата - една хавлия. Изпраните дрехи жената ги нарежда на сушилник в коридора. Да не говорим колко е гаден монтажа на лирите, но тук не став въпрос за това, а за ефективност.
Spokoiniq - майстор
Ако си на централно парно лирата е по-евтина:)Отчитащото тяло, разпредлител или както те кефи да го наричаш, се измъква с едно движение между двете тръби, където е закачено с планка и винтове, и цяла зима топлото в банята ти е фрий :lol: За тези които ще се озъбят веднага че крада от съседите-дреме ми на макарите, писнало ми е вече 5 години да плащам загубите на блока щото само двама сме с работещо парно навсякъде, а бабишкерниците са си го спряли и хем ги топлим със наште стени, хем плащаме повече.
burningice - специалист
не слагай лира- не топли
mjjmiro - специалист
Благодаря на всички, ще сложа 4 алум. глидера и приключвам с банята!
nikivelinov - специалист
burningice написа:
не слагай лира- не топли
Слагай лира - топли

Резултат - 1:1 :lol:

Сега сериозно: В банята (д х ш х в = 2400х1400х1600) съм с алуминиева лира, произведена в Шумен, ако не се лъжа, като я даваха за 600Вт.
Аз търсех лира ок. 450- 500 Вт., предложиха ми 400, 600 и 800 и взех 600.

Не съм мерил температурата, но банята ми е най-топлото помещение, когато не се проветява. Когато е вкл. вентилатора - температурата е прибл. като в останалите стаи т.е. 20 - 22 град.С.
В банята също има бойлер 120 литра.
hsam - напреднал
Здравейте! Аз в къщи се къпя в баня с размери о/о 3.5 м2 и съм с 4 глидера Н800 и е добре ,но ако изберете лира-непремено вземете АЛУМИНИЕВА нищо,че е по-скъпа тя ще се отплати :razz: и ако сте сметнали пр-но 600 Вт то си вземете поне 1КВт. за да не стане ,като човека с двете бани :? просто топлоотдаваемостта на лирата ,като конструкция не е добра (спомнете си някогашните "радиатори "от тръби -напичахасе яко за да позгреят ,после взеха да им монтират серпентини около тръбата) :roll:
Споздрави hsam!
burningice - специалист
nikivelinov написа:
burningice написа:
не слагай лира- не топли
Слагай лира - топли

Резултат - 1:1 :lol:
Сега сериозно: В банята (д х ш х в = 2400х1400х1600) съм с алуминиева лира, произведена в Шумен, ако не се лъжа, като я даваха за 600Вт.
Аз търсех лира ок. 450- 500 Вт., предложиха ми 400, 600 и 800 и взех 600.
Не съм мерил температурата, но банята ми е най-топлото помещение, когато не се проветява. Когато е вкл. вентилатора - температурата е прибл. като в останалите стаи т.е. 20 - 22 град.С.
В банята също има бойлер 120 литра.
В банята съм сложил лира 1,1КВ- железна, като е облечен човек му се струва топло, но така трудно става къпането, защото дрехите пречат

Тема "лира или радиатор за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: