• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tazz77 - напреднал
Стигнах и до отоплението в наскоро придобития имот! След безкрайно чете и препрочитане стигнах до извода;
Котел: Пиролизен атмос комби!
Радиатори в стаите
Лира в банята
Търби минаващи през пода на коридора и банята за да топлят и тях!
Само дето въпросите стават все повече и повече!?
???Тръби 18? мед или пвс?
???Котел Ама какъв точно?
???Комин?
???Въобще правилно ли съм сметнал всичко?

Ще ви бъда признателен за помоща!

Прикачен файл

proektopo11.jpg
proektopo11.jpg (88.82 KиБ) Видяна 5401 пъти
lz1add - специалист
За много години колега! Не си уточнил доста неща....за да дадем точни съвети.Коминът наличен ли е или ще го изграждаш отначало-хубаво би било да е от 200х200 нагоре.Не е ясно има ли изолация сградата,височини на помещенията? Тръби за инсталацията стават всякакви :lol: ,въпрос на бюджет.Котела на който си се спрял работи добре....ноооо /много капризен относно гориво и начин на връзване/ :? а и ценово не ми допада :scared: Ако си се спрял на твърдо гориво същата работа ще ти свърши и Виадрус 17kw или 23 kw.
srusev - специалист
Колега супер избор - Атмос комби и аз съм от тази година с такъв.
Не го слушай котела гори всичко. Дървата трябва да ги купуваш малко по рано иначе на донбаски просто е много мързелив за обслужване и като разход е най-евтино. Можеш и да гориш екобрикети.

Има двете теми, които трябва да прочетеш "Избор на пиролизен котел" и "Схема за свързване на Атмос" много са информативни.

П.С. Като ти гледам квадратурата ми се струва, че най малкия 18С ще ти е пре достатъчен и лично ти препоръчвам за хол-кухнята да монтираш един вент.конвектор.
filmatoplo - майстор
Здравейте ,ако е решил човека котела да е Атмос нека , но трябва да е запознат със свързването правилно на котела .АКО му е изолирана къщата с хубава пвц дограма и по малкия става .За комина -може от тухли единички мазани отвътре и отвън , коминни тела от керамика мазани и изолирани отвън , коминни тела от бетон мазани и изолирани отвън .Сега за пиролизните котли горивото -дърва сухи на не по малко от 2 години , въглищата за комби модела също качествени без пепел .Свързването както подобава с осигуряване на връщащата вода в котела над 65 гр чрез термовентил , и смесител преди радиаторите контролиран от задвижка и контролер , буферен съд е препоръчителен .
Bobivan - специалист
Сложи си една пелетна камина в хола и си гледай кефа.... :lol: :lol: :lol: [/url]
filmatoplo - майстор
Сега ако някой даде идея за климатици и човека ще се ошашави :wink: И с пелети става . И с вентилконвектори става , но не оставяй прозорец без обдухване .
Bobivan - специалист
Живият огън в хола нищо не може да ти го замени!!! :lol: :lol: :lol: А за ставане ,то и спечка трицарка става.... :finga: :finga: :finga:
filmatoplo - майстор
Aз съм за огъня и въобще мръсотията да е навън .Щом има котелно нека там да е котела -вътре е до време кефа после ти писва , хем е опасно за малки деца .
Bobivan - специалист
Не е опасно за малки деца натискането на едно копче..... :lol: :lol: :lol:
tazz77 - напреднал
И аз неискам огъня да ми е в хола! Да хубаво е! Ама да боядисвам всяка година...не мерси! Къщата е стара и в момента я ремонтирам! Предвидени са дограма и изолация! ама догодина. Още не живея постоянно там. Но тенденцията е такава! Искам да избегна максимално тичането през час два да бутам дърва и въглища! Затова този котел ми допадна!
Комина тепърва ще го правя! Повсяка вероятност керамични тела с изолация! Ф20 отвор и височина 8,8 метра за да излезе над билото! То и покрив ме чака така ,че имам доста за работа.

Сега ще разбивам банята и коридора. В момента коридора е на душаме. Мисля да слагам плочки. Трябва да предвидя /монтирам/ тръбите в пода! Да топлят пода в последствие!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Моля за съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: