• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
destino - специалист
Днес запалих печката, и при 65 градуса започна да издава звук, като кипене на водата.
Намалих огъня, температурата падна до 58 градуса, и само тогава намаля шумът.
Това по рано го правеше само при бързо нагряване на водата при температури около 80-90 градуса.

Камината е прити 10 кв, само с 2 радиатора. Камината се обезвъздушава през РС, вързан на топлата вода.
Вода в системата има. Помпата работи, радиаторите са топли, температурата е измерена непосредственно от изхода на камината.
Какви може да са причините за това?
tysonlkr - специалист
Термометъра каде е поставен? На изхода на камината нали. Щом показва 65 градуса значи водата не кипи.
Сигурен ли си че този звук идва от кипене на водата :? От разширителния съд излиза ли вода или мехурчета?
При нашата камина понякога се чува такъв звук все едно че кипи, но той идва то потока на въздуха през кюнците (така си го обяснявам аз :) )
torbalan - Дървен философ
при тази температура (около 65 градуса) започва по-интензивна деаерация...
шумът е като от кипене, но водата не кипи :)

би трябвало след известно време да спре...

това разбира се при условие, че си сигурен в температурата на водата :)
destino - специалист
torbalan написа:
при тази температура (около 65 градуса) започва по-интензивна деаерация...
шумът е като от кипене, но водата не кипи :)

би трябвало след известно време да спре...

това разбира се при условие, че си сигурен в температурата на водата :)
Да, точно така се получава. В температурата съм абсолютно сигурен, на изхода имам термометър,
плюс 2 терморелета.
По-рано това го нямаше. Знам, че не е опасно, но шумът ме безпокои.
Как мога да го избегна това?
torbalan - Дървен философ
като се позавърти водата в системата и се отделят разтворените газове - би трябвало да престане...

друга причина за шум в системата може да бъде помпата - ако е включена на най-високата скорост без да има нужда от това :)
naskov - майстор
destino написа:
Днес запалих печката, и при 65 градуса започна да издава звук, като кипене на водата.
Намалих огъня, температурата падна до 58 градуса, и само тогава намаля шумът.
Това по рано го правеше само при бързо нагряване на водата при температури около 80-90 градуса.

Камината е прити 10 кв, само с 2 радиатора. Камината се обезвъздушава през РС, вързан на топлата вода.
Вода в системата има. Помпата работи, радиаторите са топли, температурата е измерена непосредственно от изхода на камината.
Какви може да са причините за това?

Образувал се е въздушен джоб. Повдигни малко задния край на камината и трябва да се оправи. Вярно шума е неприятен, иначе няма нищо сташно.
valio 71 - напреднал
На колко градуса ти е поставено терморелето което вкл. помпата, намали го малко.
destino - специалист
Камината няма начин как да повдигна. Интересно ми е как е станал този въздушен джоб? :?:
Никакви интервенции не съм правил към камината!
Помпата работи на втора степен от две степени. Терморелето сработва на 25 градуса, което според мен е около 50-60 грауса вътре в ризата на този момент.
naskov - майстор
destino написа:
Камината няма начин как да повдигна. Интересно ми е как е станал този въздушен джоб? :?:
Никакви интервенции не съм правил към камината!
.
E поне за няколко секунди не може ли?
destino - специалист
Няма начин, исках аз да сложа гъвкави връзки, обаче скъпо ми се стори.
При следващият демонтаж ще сложа такива.

Тази вечер го няма този ефект, ще видя как ще е утре сутрин.
  • 1
  • 2

Тема "Камината ми "кипи"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: