Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zdr. molq znae li nqkoi dali e vazmojno da promenq voltaja na 50w pompa (25-5) ot 220 na 12V ? blagodarq !
Последна промяна от impro на съб ное 14, 2009 11:30 pm, променено общо 1 път.
Master_Kenobi - V.I.P.
impro написа:
zdr. molq znae li nqkoi dali e vazmojno da promenq voltaja na 50w pompa (25-5) ot 220 na 12V ? blagodarq !
Може ли на български? Ако не ти е проблем, де!
Iliev Labs - специалист
по-лесно е да си купиш инвертер от 12 към 220
проблема е 4е взех упс на някаква фирма камак оод град Левски но помпата яко бръм4и а освен това напрежението на изхода е 275 ВОЛТА принудих се да взема упс за пс мустек и с него помпата по малко 6уми но пак не е добро ре6ение от магазина не искат да ми сменят упс -а ни6то му нямало и се 4удя ве4е кви самоделки да измисля :sad:
та ве4е взех да се 4удя няма ли стандарти за тия уреди
Последна промяна от impro на съб ное 14, 2009 11:26 pm, променено общо 1 път.
galin.com - специалист
Грешката е в теб, не в UPS. Компютърните (повечето) нямат синусида на изхода независимо от напреженето, а наистина може да е малко повече от 230 щото е някой китайски евтинджос. Компютърните захранвания това не ги бърка, защото са импулсни. Но когато се включи елекродвигател или обикновен трансформатор се получава бръмчене. Търси специално проектиран за помпа. Не че имат синусоида на изхода но е с надробен наситно правоъгълен сигнал.
Дано малко си имаш понятие, че май сложно го описах.
2v6 - майстор
impro написа:
и още ходих до други магазини ве4е въоръжен с уред за измерване .меря волтажа на друг модел упс -пак 275 волта като е на батерия зна4и пак ще има брум в помпата .та ве4е взех да се 4удя няма ли стандарти за тия уреди и дали мога да направя успе6на рекламация барем ми върнат парите и смело към следващия упс :)
С тея упс-и няма да се оправиш. Те си работят добре за захранване на компютри и други. Донякъде може да подобриш работата на помпата като вържеш една обикновена лампа успоредно.

Ако искаш помпата да работи както към мрежата си вземи синусоидален инвертор:
http://www.sinecare.com/inverters_bg.html
filmatoplo - майстор
Ползвал съм такива добри са.
mityom - специалист
по принцип помпите брамчат с всияки

Тема "Помпа за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: