• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Преди седмица ми се наложи да сменя разширителения съд. Закупих нов и преди да го монтирам на системата го напомпих го желаното налягане и след топва го моитирах и донамях системата след ден видях че налягането в системата пада и долях вода с предтекст че в системата има въздух и тя се обезвъздушила. Но налягането спада и сега проверих садъ и изглежда празен тоест няма вода в него някакви идей?
Първата ми идея е, че тече системата. Търси теч!
Второто ми е въпрос. Какво ти беше желанието за налягане в Съдът и как прецени, че е празен?
Вторият ми въпрос е за налягането в системата- на колко го гласиш?
вт фев 23, 2021 12:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
Първата ми идея е, че тече системата. Търси теч!
Второто ми е въпрос. Какво ти беше желанието за налягане в Съдът и как прецени, че е празен?
Вторият ми въпрос е за налягането в системата- на колко го гласиш?
Течове няма провехих системата няколко пъти
За преценката че е празен съда е 50 литра и ако е пълен с течност ще ми изискваповече от една ръка да го вдигна.
За налахнетона и на двете е 1.5 бара
И според теб, колко вода е влязла в РС, след като си го напомпил до 1.5, а после си допълнил системата до 1.5???
Защо се наложи смяна на РС и кой прецени?
вт фев 23, 2021 2:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
И според теб, колко вода е влязла в РС, след като си го напомпил до 1.5, а после си допълнил системата до 1.5???
На старият мембраната се продъни и синямам и на представа затова питам
Предполагам че при изравняване на свете налягания няма да има вода в съда? тоест налягането в съда трябва да е по-малко?
kozl - майстор
вт фев 23, 2021 2:29 pmPlamenGeorgiev98 написа:
Предполагам че при изравняване на свете налягания няма да има вода в съда? тоест налягането в съда трябва да е по-малко?
Точно.
А за какво ти е вода в РС за резерв ли?
А ти как изравни наляганията на студена или на загряля система?
вт фев 23, 2021 2:49 pmkozl написа:
Точно.
Не се ли пълни и тои след доливане не вода в системата след смяна? Студена система.
Точно.
А ти как изравни наляганията на студена или на загряля система?
Козлин, след като се намеси, очаквам с интерес да решиш проблемът, хахаааа.
Само що бързаш, кат теле пред мамка, си не знам. Остави човека сам да стига до правилните изводи- така ще се научи!
Най лесно е да му дам рецептата. А ти знаеш ли я?
Нищо лично, а само с учебна цел. Инак е безпредметно.

Научил съм я от Филма, да се слави името му, поне докат го има Форумът, хихи!
kozl - майстор
вт фев 23, 2021 2:50 pmPlamenGeorgiev98 написа:

Точно.
Не се ли пълни и тои след доливане не вода в системата след смяна? Студена система.
Не. Той се пълни от разлика в налягането. Когато течността се загрява си повишава обема ако е отворена системата. Като е затворена е необходим РС, за да поеме повишения обем. Ако няма какво да поеме повишаването на обема налягането нараства и като достигне това на предпазния клапан и през него изтича повишения обем. Ако няма предпазен клапан като се вдигне налягането над допустимото за системата, все от някъде ще се спука ще изтече повишения обем, но вече с авария.
  • 1
  • 2

Тема "Разширителен съд" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: