Най - вълнуващия въпрос зимно време.
diduli - специалист
Правя си инсталация за парно,което ще бъде с газов котел.Пуснах три кръга.На единия има два радиатора.Та въпро са е , че преминавайки през първия тръбите птодължават към другия минавайки през едни " Т"образни връзки.Искам те да останат под ламината.Понеже и друг път съм правил инсталаций ( на приятели разбира се ) понякога се поевяват течове.Та въпроса ми НАЙ СЕТНЕ е, има ли такива връзки които да останат отдолу без да наводня съседите.Тръбите да от белите с алуминиевата вложка. Благодаря предварително !
montoya - майстор
За тия тръби няма сто процентова сигурност на връзките против протичане. По скоро ако все още може да се преправя пусни цели отделни тръби до всеки от двата радиатора по отделно направо от колектор.
LazarGanev - "Велик майстор"
Дали пък после няма да видим тема в която се оплакваш, че някои радиатори не топлят или пък, че котелът ди дава голям разход? :)
diduli - специалист
Защо мислиш че няма да топлят и разхода ще е голям ? Където живея сега е направено така и пак аз съм го правил(става дума за системата).Само дето тръбите са външно и вървят по стената. :?:
LazarGanev - "Велик майстор"
Нв мисля, защото нямам никаква информация, просто трябва да се сметнат и съобразят нещата, особено пък щом ще се вкопава. Има си особености при различните котлета - въглища, дърва, газ, ел., камина, марка, модел...
naskov - майстор
diduli написа:
Тръбите да от белите с алуминиевата вложка. Благодаря предварително !
Би ли споделил каква марка са ти тръбите и фитингите. С тези, с които работя никога не съм имал проблеми.
diduli - специалист
Да ви кажа даже не съм се и замислял за марката. Сега ще погледна.Мисля че са Санитерм.Ако бъркам поправете ме да търся друго заглавие. :-D
Transporterr - специалист
diduli написа:
Та въпроса ми НАЙ СЕТНЕ е, има ли такива връзки които да останат отдолу без да наводня съседите.Тръбите да от белите с алуминиевата вложка. Благодаря предварително !
не си слагай връзки под ламината!
Не че не са сигурни, напротив много са си сигурни (иначе нямаше да се правят) просто има винаги шанс след време (или още веднага) да съжалиш!
Във тях има гумени уплътнения които не са вечни колкото и качествени да са.
Така че ако може да го избегнеш не слагай!
diduli - специалист
Добре тогава какъв е варианта да нее грозно и връзките да останат над ламината.? Не мога да пусна отделни кръгове за трите радиатора защото тръбите вече са положени в началото,и върху тях има плоча.Стигам до първия радиатор и от там.....какво ? :?
naskov - майстор
Слагат се бели двойни скоби през 70-80 см. Става красиво и ремонтопригодно.

Тема "Връзки за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: