Здравейте,нов съм във форума но ми харесва начина му на устройство и доста от компетентите мнения на доста от ползващите форума.Та сега конкретно на въпроса ми.Към момента се отопляваме с виадрус но изградената инсталация нещо не ми се нрави,понеже пътя на водата е доста дълъг.Тръбите са 1 цол до етажа но цинкови и смятам да ги заменя с медни.Системата ми е отворен тип,но се интересувам мога ли при преустройството да сложа някъкъв три или четерипътен вентил който при евентуално повишаване на температурата да отваря притока на студена вода за нормализиране на системата и отделно нормално ли е да го сложа този вентил след извода за РС на топлата вода?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
10 мнения в "ремонт на система"
Bulgaria Therm
- специалист
За да бъдем по-точни в отговора ще бъде добре да покажете схемата на сегашната Ви инсталация, както и да посочите модела Виадрус.
Последна промяна от Bulgaria Therm на вт фев 08, 2011 9:26 pm, променено общо 1 път.
ами понеже тръбите минават през една изба в друга и през гараж та за това.а сега намерих вариант да минат през одушника на долния етаж понеже съседа под мен няма тоалетна там и не го ползва.та за това се реших на тази промяна.
filmatoplo
- майстор
Тези тръби 1 цол , като се качат на твоя етаж какво правят -тоест до разпределител ли отиват , как ти е направена разводката на етажа -с тръбички с алуминиева вложка ли
.

разводката към момента е зле изпълнена по няколко причини,който не ми се изброяват в момента.аз за това и смятам да преправя системата.Toplo виждам че си запознат добре и ще съм благодарен за съвет но най-много ме интересува мога ли да сложа на отворената система винтил нещо от типа на този от Regulus DBV-1.
filmatoplo
- майстор
Да- може да се монтира този предпазен клапан по температура .
Благодаря за съвета Toplo и нека не изглежда нахално но може ли да ми кажеш от къде да купя.Тук в Казанлък не са чували в повечето магазини,а уж специализирани магазини за материали за отопление.
Bulgaria Therm
- специалист
mapaco911 написа:Благодаря за съвета Toplo и нека не изглежда нахално но може ли да ми кажеш от къде да купя.Тук в Казанлък не са чували в повечето магазини,а уж специализирани магазини за материали за отопление.Предполагам, че говорим за това:
http://www.bulgariatherm.com/index.php? ... &Itemid=35
Струва около 85 лв. Утре мога да ти кажа точно.
Мога да го дам на моя приятел Лалчо Касев(днес и утре е в София) от Казанлък, който да го донесе.
Става въпрос за този модел : http://www.klimaworld24.info/Zwei-Wege- ... ;1389.html
Тема "ремонт на система" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература