• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Някой може ли да ми каже последователността на обезвъздушаване на 5 нови радиатора. Казаха ми един начин във фирмата която ги монтира, но беше лятото и сега не мога да ги хвана да дойдат. Иначе навън от абонатната се обезвъздушавали автоматично казаха. А вътре, обезвъздушавам и след 2 дни половината радиатор не работи като хората.
filmatoplo - майстор
Аз правя така -при спрени кранове -отвивам първо горния кран на радиатора докато в радиатора влезе вода , затварям горния кран и отварям долния кран да пълни целия радиатор отдолу -нагоре , междувременно отварям и обезвъздушителя на радиатора и чакам да излезне целия въздух .След напълване на радиатора отварям и горния кран и повторно проверявам за въздух в него , накрая затварям обезвъздушителя -ръчен или автоматичен . :wink:
Мерси, но точно така го правя и аз и пак става това, не знам къде е причината.
torbalan - Дървен философ
има въздух в системата, това е причината :)

аз обезвъздушавах цяла седмица... докато подкарам моите радиатори да греят хубаво ;)
Todor - специалист
Аз обезвъздуших като пуснах крана на входящата вода, спрях на изходящата. Когато спря да излиза въздух и протече вода отворих крана на изходящата. Така с всички стаи, няма проблем.
Ама един по един се пускат ли?
valio 71 - напреднал
Най-добре един по един, за да може да ги следиш.
marian1 - майстор
Ами провери си и наклона на радиаторите - да не е обратен, дано да допълваш и на спряна инсталация ( ако имаш помпа)
Как така на спряна инсталация? Казаха ми да са спрени само радиаторите и един по един да ги карам като затварям крана на входящата вода и тогава да ги обезвъздушавам един по един
  • 1
  • 2

Тема "Обезвъздушаване на парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: