• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lordvlad - напреднал
Здравейте, имам камина на пелети Пиза 14+3kW и имам един много досаден проблем. Стъклото на камината за 24 часа става черно. Камината я взех с фабричните настройки и аз намалих малко количеството пелети и засилих вентилатора но пак се зацапва стъклото. Дали да вдигам още вентилатора? Пелети те са на tehnowood и забелязах че си пушат повече. Извода на камината за изгорелите газове ми е Ф80 и до комина кюнеца е Ф80, като е с формата на пуквата Z с ъгли 90гр. и е дълъг около 180см.
Някой ако има идея как да се отърва от цапането на стъклото ще съм благодарен!
Transporterr - специалист
някои добре конструирани метални камери имат въздух който излиза пред стъклото и така обдухва димът че да се опушва по малко.Възможно е и да нямаш достатъчно въздух в помещението и заради това да е не добро горенето. :cool:
romanpm - майстор
Под огнището е необходим външен въздух прекаран през тръба така огънят не черпи от помещението , а стъклото се чисти с оцет и пепел от дърва :wink:
baikiro - специалист
Ето това ти трябва сичко друго е лъжа и хамалогия 1 опаковка 4.60 лв. стига за 3-4 месеца .
намзваш , изчакваш 5 мин. забърсваш. стъклото на моито прити го чистя с това.

Изображение
lordvlad - напреднал
От къде го купуваш това?
baikiro - специалист
супермаркета до вкащи ама много рядко го зареждат в момента няамат от него.
baikiro - специалист
Вносител за българия globol bulgaria ood гр. Варна ул. перла тел. 052 731187 немско производство е така пише на етикета.
илко илиев - специалист
колега аз чистя моето по следния начин.бинго ОВ-на прах което е една гъбичка която има от едната страна по грапаво,слагаш малко от бингото и съвсем леко я намокряш,търкаш на стъклото и след това забърсваш с таолетна хартия.светва перфектно е пробвай.
perko - специалист
Като има хубав пламък и висока температура в камината, стъклото само се почиства. Не става като измито, но се вижда какво има вътре. Като гори с повече сажди по-ниска темп. логично стъклото става на г..з. Има някои камини, които са така конструирани, че стъклото да не се зацапва, лично съм виждал такава и тъклото не се изцапа за 24 часа горене на мокри дърва.
maxuel82 - специалист
perko написа:
лично съм виждал такава и тъклото не се изцапа за 24 часа горене на мокри дърва.
Е проблема е там че въобще се зацапва :-D Мойто като го почистя почва да се зацапва след 4-5 дена почти непрекъснато горене ! Най-добре ще е ако въобще не се зацапва ! :-D Гледал съм на мойта камера че от горната страна на стъклото има оставен процеп и когато в камерата има пушек се вижда как през процепа влиза въздух и обтича стъклото -получава се нещо като възушна завеса която пази стъклото от зацапване като пушека не стига до стъклото !Но все пак си се зацапва :)
  • 1
  • 2

Тема "зацапано стъкло на камината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: