Най - вълнуващия въпрос зимно време.
от Sim4o » нед дек 20, 2009 11:10 pm
Здравейте! Пускам темата в този раздел, защото в крайна сметка проблема който ще споделя се оказа от парното може би. Ще бъда кратък. Всичко започна с забелязване на влажно петно на стената около мифката, което после продължи към коридора и в момента е много влажно, боята е олющена и има мухъл. Явно има теч. Мислехме че е от съдомиялната, пералнята, проверявахме тръби, кранове и т.н. Не е от каналите и някой маркуч. Накрая стигнах до заключението че е от тръбите на парното, които са заработени в стената. Отоплителната система е на газ и точно където е най-голямата влага и петно в коридора има едно малко радиаторче.
Та въпросът ми е дали най-доброто решение ще е да източа инсталацията и някой дали е по-навътре в нещата да ми каже как точно става. В смисъл от всички радиатори ли трябва да източа водата и преди това явно трябва да спра системата от крановете, които пък изобщо не знам кой за какво е. Мога да пратя снимков материал, ако някой прояви интерес и може да ми помогне. Благодаря Ви !
от naskov » нед дек 20, 2009 11:33 pm
Sim4o написа: Накрая стигнах до заключението че е от тръбите на парното, които са заработени в стената. !

Какви са тръбите-медни, метални, ППР, с алуминиева вложка и т.н?
Има ли някакви фитинги в стената?
от Sim4o » пон дек 21, 2009 9:57 am
Тръбите са ППР и не знам дали има фитинги в стената, но най-вероятно да.
от drm » пон дек 21, 2009 8:52 pm
Единствения начин да разбереш за какво става въпрос,е да разкъртиш стената съвсем внимателно там където ти менават тръбите и тогава търси съвет.В момента каквото и да ти говорим е се тая,няма как да ти помогнем.Като искъртиш снимай и качи във форума ,тогава нямаш ядове всеки колега ще ти даде съвет.
от pac_ » ср дек 23, 2009 12:17 am
Ако е ППР може да е някоя спойка а ако е тръба с Ал. вложка. може да е някой фитинг.Никога не се слагат резбови фитинги в замазка на под или в стената!И в двата случая резултата е теч!
Здравейте, не намерих по-подходяща тема и затова ще попитам тук. Преди да задам въпросът си ще обясня, какво представлява моята система. Имам изградено локално парно на пелети черз медни тръби с камина в апртамента ми. Цяла зима всичко си беше супер докато в началото на пролетта ( тоест преди около три седмици) забелязах, че паркета в спалнята се е подул леко (естествен паркет). Всички медни тръби са разположени в замаска под паркета. Говорих с хората, които сложиха паркета и те ми казаха, че някъде има влага и дървото се е раздуло. Моментално се обадих на човекът, който ми прави парното и той ми каза, че ако има теч цялата система е щяла да изтече моментално (тоест е щяло да стане 0.0 бара). За да съм сигурен, че не е парното затворих автоматичната пълначка и следях налягането през камината. В периода от тези три седмици насам налягането беше от 1.2 бара до 1.6 бара в работно състояние. Когато не пусках камината за повече от 12 часа падаше до към 1.1 бара. И вече бях почти убеден, че просто дървения матерял е влажен и затова се е повдигнал паркета. Всичко беше супер до днес, когато забелязах че камината показва 1.0 бара. Моля някой, който има познания да ми каже дали наистина, ако има проблем изтича веднага системата или може да изтече бавно.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Отопление”