Най - вълнуващия въпрос зимно време.
armagedamian - специалист
Имам голямото желание да монтирам такава камина,на братовчед ми,но понеже нямам преки наблюдения,моля за помощ!
Моя споделете вашия опит с тези камини!
http://zoti.hit.bg/VULKANO/index.htm
soteto - специалист
Да не отварям нова тема,мен ме интересува модел"Сизоматик"-водогрейна пелетна камина,също на "ЗОТИ".Този тип "Вулкано" съм я разглеждал в Практикер и ми направи впечатление,че водната риза е направена изцяло от тръбна конструкция.Хареса ми като изработка и се бях засилил да я взимам,но в последствие си взех сръбско котле.
filmatoplo - майстор
Извинявай сега дай инфо и снимки на котлето. :)
soteto - специалист
За сръбското котле ли искаш инфо?
soteto - специалист
"ЦЕНТРАЛ23"-2,3кв топлоотдаване,17кв на дърва,20кв на обогатени въглища,две скари-горна и долна,взависимост от нуждите,като долната е подвижна за изпадане на пепелта.Приличен външен вид с бяло емайл покритие и врата затваряща предната част с което е приложимо и във жилище,просто е като мебел.Отоплявам апартамент с четири стаи ,коридор и бойлер,като бившата ми кухня се отоплява от самата печка.Водната риза е изработена от 4,5мм ламарина. Едното от хубавите неща е регулируемата клапа за притока на въздух,оставяш на 60 гр. и нямаш грижи,няма начин да вдигне повече градуси и да изхвърли водата.Изводите за водата са 1цол,също има изводи от медна серпентина монтирана във водната риза,която се свързва към водопровода и също предпазва от прегряване.Единственото нещо ,което съм преправял е разширяване отворите на скарата,щото бяха доста тесни и обърква горивния процес.Също е предимство и технологичните отвори за извода на комина-ляво дясно и отзад.Друго не се сещам,но съм определено доволен.
soteto написа:
"ЦЕНТРАЛ23"-2,3кв топлоотдаване,17кв на дърва,20кв на обогатени въглища,две скари-горна и долна,взависимост от нуждите,като долната е подвижна за изпадане на пепелта.Приличен външен вид с бяло емайл покритие и врата затваряща предната част с което е приложимо и във жилище,просто е като мебел.Отоплявам апартамент с четири стаи ,коридор и бойлер,като бившата ми кухня се отоплява от самата печка.Водната риза е изработена от 4,5мм ламарина. Едното от хубавите неща е регулируемата клапа за притока на въздух,оставяш на 60 гр. и нямаш грижи,няма начин да вдигне повече градуси и да изхвърли водата.Изводите за водата са 1цол,също има изводи от медна серпентина монтирана във водната риза,която се свързва към водопровода и също предпазва от прегряване.Единственото нещо ,което съм преправял е разширяване отворите на скарата,щото бяха доста тесни и обърква горивния процес.Също е предимство и технологичните отвори за извода на комина-ляво дясно и отзад.Друго не се сещам,но съм определено доволен.
Снимка
Цена
Стомана или чугун
Вентилатор
Дай малко повече инфо!
soteto написа:
http://www.concordia-bg.com/index.php?sec=2&sub=1&id=2
То като готварска печка това котле :-D
Никой ли няма опит с тези камини :? :? :?
Печките изглеждат изработени с мисъл,само ме притеснява този тръбен топлообменник :?: Възможно ли е КПД 83% както е описал в брошурата производителят .....Малко ми се струват завишени стойностите ... с около 20% примерно :-D

Тема "Камини "ЗОТИ" дайте впечатления" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: