Най - вълнуващия въпрос зимно време.
babayaga83 - напреднал
Здравейте , преди време бях пуснал една тема за комин на камина и всички отговори ми помогнаха много но сега стана тъка че камината искаме да е на друго място . Възможно ли е от камината до комина да има 3,5 метра , камината ще е малка 10кв , и ще е с гъзкав димоотвод като се включва в комина от задната страна тъи като неможе директно заради носеща колона на сградата в която няма дупка за комин . комина е 20 см х 20 см и е висок 13 максимум 14 метра от дупката в моя апартамент до най горната му част. Относно за димоотвода тои ще минава одзад по стената и ще е скрито вдичко в гипрокартон. Благодаря Ви предварително

Прикачен файл

komin.JPG
komin.JPG (22.87 KиБ) Видяна 2752 пъти
Smarin - специалист
Преди питаше за некви си 80 см , сега скочи на 3.50 следващият път да не попиташ дали може да я включиш в комина на съседната кооперация :) . Не е никак добре , но това не значи че не може да стане
Transporterr - специалист
не, не е добре ! забрави за този вариант :cool:
baikiro - специалист
моята е сащата камина 10+4 КВ и е на 3.20 от комина на панелен апартамент на 6 етажа 5 от които ползват същият комин нямам никакав проблем .

Прикачен файл

комин1235.jpg
комин1235.jpg (24.39 KиБ) Видяна 2680 пъти
Последна промяна от baikiro на вт фев 22, 2011 9:51 pm, променено общо 1 път.
Gek - специалист
Рано или късно ще се наложи да се чисти въпросния участък - това е проблема, особенно ако е скрит в гипсокартон.
baikiro - специалист
ама под гипскартона как ще го чистиш ?
vache - специалист
Моята камина беше на около 3,50 м. от комина. Нямах никакви проблеми, но височината на комина беше 9 етажа нас мен. За панелен блок говорим. :)
Аз също с резерви гледам на затварянето на тръбата. Освен това тя топли. Аз не бих се лишила от топлината на кюнците. Е, не са красиви, ама... :?
ebahti - майстор
На един колега камината му е в хола,а комина в куфнята.Пробил е дупка в стената и кюнеца минава през целата кухня :-D има поне 4м. до там,малко е циганиика и пропушва когато я пали ама иначе си дърпа пп чисти кюнците всеки месец

Тема "камина на 3 метра от комина , може ли ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: