Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Някой да знае дали у нас се продават продукти на Regulus?

http://www.regulus.eu/home.html

Интересувам се по-конкретно за буферните им бойлери...

http://www.regulus.eu/accumulation-tank ... -tank.html

Model Duo-E

Чудя се между тези, на Сънсистем бойлерите KVS1 или на Бош SP750 solar....
filmatoplo - майстор
Скъпи са , по 2 от нашенските , за качество нямат грешка .Латенто -видял ли си го. Виж Висман и Рехау дали нямат .
kalin72 - майстор
Ами там е работата, че не са Х2 от нашенските....цената е същата, около 4000 лева за 1000 литра/200 литра съд. Само Бош е 750/250 литров, за 4600 лева....
За Висман офертата е много, много висока като цена:

Vitocell 340-M Typ SVKA 750l, Арт.№ Z007368 - 5.735,00 лева без ДДС!

Така че като че ли само чешките и българските остават.....и предпочитам чешките, само дето ги няма у нас. Инак намерих една немска фирма, доставя до БГ за 700 евро чешки съд 750 литра....
Латенто го видях, незнам доколко си заслужава парите обаче....чета мнения и не виждам голяма полза, или пропускам нещо?
filmatoplo - майстор
Нашенските не им вярвам за качеството , особено Сънсистем .И по скоро на комби буфера със внедрения съд вътре :? Латентото си е марка ,но забравих колко струваше , има няколко разновидности взависимост от серпентините вътре , то е отворена система пълна с вода и парафин , точно парафина играе важна роля при фазата му на разтапяне след 40 градуса . В него може да се побере доста повече акумулация от обикновен буфер.500 литров е .
LazarGanev - "Велик майстор"
Профи серията на Теси се произвежда в чисто нов цех с изцяло немско оборудване. Разглеждал съм цялата поточна линия и останах възхитен. Цените им са български, а качеството е на нивото на най-добрите.Виж тук:
http://www.tesy.com/bg/products/visokoo ... ni_sydove/
filmatoplo - майстор
При Теси не виждам буфер с интегриран бойлер вътре :? или серпентина за БГВ във буфера -тоест питейната вода да е в серпентината .
Нямат буфер с интегриран водосъдържател, но пък горната серпентина спокойно можеш да си я вържеш за БГВ - при 500литровия площта и е 1,05кв.м., а при 800л е 1,5кв.м., което дава голяма мощност, дори и при по-ниски температури на буфера
filmatoplo - майстор
Става , но дебита през нея трябва да е доста малък при позване , едно е серпентината да е 20 метра мед или неръждаемо гофре , друго черна тръба 1 цол емаелирана . :wink:
Не е така. Не знам за какви размери на медна серпентина говориш, щото не съм виждал бойлер с такава серпентина, но си има правило при бойлерите със серпентина - един квадратен метър площ на серпентината дава около 25кВт мощност при топлообмен. Така, че ако буфера има достатъчна температура, БГВ ще е с достатъчен дебит за къпане,
filmatoplo - майстор
Аз съм монтирал няколко такива бойлери , чешки или словашки сега забравих , 200 литрови със навита в тях медна серпентина 20 тина метра фи 16 или 18 .Водата от парното е 200 те литра , а водата за къпане минава директно през серпентината - и топлата вода не свършва при работеща инсталация , в единия случай съм го монтирал на Атмос 100 клв.Миналата зима точно по това време , като пущах едно парно -имаше от преди бойлер 400 литра на ток -беше на 90 градуса .При пълнене на инсталацията , само от серпентината ми загря 120 глидера алуминиеви -парното загря от бойлера за 2 минути :wink: Хем му бях направил термо спирачка , на 90 ни спирачка действа , ни нищо -сложих му после ел клапа Торк. Та Лазаре ще стане , само буфера да е загрят -все пак 12 градусова вода ще влиза и поне 45-50 ни трябва да излиза - колко трябва да е загрял буфера :? поне при дебит 10 литра в минута .

Тема "Продукти на Regulus у нас?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: