• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikisv - специалист
Здравейте ситуацията е следната имам помпа на парно която се задейства от стаен термостат но при исключване на помпата при достигане на зададената температура водата продалжава да циркулира гравитачно какво трябва да монтирам преди помпата магнит вентил или зонов вентил благодаря ви предварително.
bobivg - специалист
Първо кажи защо те притеснява тази циркулация? Сещам се за един неприятен вариант, това е в летен режим когато котела се използва за подгряване на бойлера и топла вода към радиаторите не ти трябва.
Аз лично магнет вентил никога не залагам за отоплителни инсталации заради високото съпротивление на самия вентил и заради диферинциалната разлика, която му е необходима за да работи. Моята препоръка е за зонов вентил, но забелязвам, че доста хора (майстори от форума) ползват магнет вентили и до сега не съм разбирам защо ги предпочитат :? .
nikisv - специалист
Пред помпата има монтиран трипътен вентил на който ще слагам задвижка с терморегулатор и ме притеснява това че задвижката ще върти след исключване на помпата.Зоновия вентил може ли да се включи директно кам помпата да отваря заедно с нея.
bobivg - специалист
Нещо не мога да разбера каква ти схемата точно. Трипътния вентил за какво служи, за защита на котела или за понижаване на температурата на топлоносителя към системата? Да видим какво ще кажат и другите колеги, но аз не виждам причина да се слага тоя зонов вентил. Още един въпрос котела на какво гориво е?
nikisv - специалист
Котела е пиролизен а вентила смесва водата от буфера към къщата до желаните градуси на малкия кръг котел буфер си има друг трипатен вентил.
naskov - майстор
nikisv написа:
Здравейте ситуацията е следната имам помпа на парно която се задейства от стаен термостат но при исключване на помпата при достигане на зададената температура водата продалжава да циркулира гравитачно какво трябва да монтирам преди помпата магнит вентил или зонов вентил благодаря ви предварително.
Може вентил с ел. задвижка (не магнит вентил) или обратен клапан с пружина.
filmatoplo - майстор
:) Е ще ме утрепете-пред помпата се монтира възвратна клапа :wink:
2v6 - майстор
nikisv написа:
Трябва ти вентил със задвижка и подходящ размер, предполагам поне 1".
На трипътния вентил между буфера и инсталацията няма ли задвижка?
LazarGanev - "Велик майстор"
2v6 написа:
На трипътния вентил между буфера и инсталацията няма ли задвижка?
Доколкото разбирам точно за него става въпрос, че ще слага задвижка. Предполагам че сега е с ръчно задвижване
nikisv - специалист
Да точно на него
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "питанe за магнет вентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: