Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mitkomaca - специалист
Аз две зими се топля с такава, но разхода е сериозен поради малката водна риза на камината, сега смених камината със Прити фгв15 но на тоя етап я карам на дърва и разхода е значително по малък и е още по топло вътре, но камината е много мощна и при повече огън да се сготви нещо в фурната почва да бълбука от прегряване
Не ве Митак, няма, ма ти име им искара на гравитачните- "принципа на Пелетрон".
РС отворен ли е или затворен?
Топлообменника е по важен за джоба. Туряй 'трона на Притката!
mitkomaca - специалист
чет мар 11, 2021 8:30 pmТрифон П.Трифонов написа:
Трифоне направо как ми е накипело от всичко сега ще ти каем малко сладки приказки, защото ми е писнало от такива чекиджий като тебе каде са си навили на масрафа и не си знаят парите и как се изкарват, Чеки яз са да ти каем баце, не всички имаме кинти за солари на покриво или два котела на пелети и на газ като тебе тарикате, писнало ми е от такива като тебе каде се фалят кат пиян с Патка и не знаят как се изкарват парите на 80 процента от хората каде бачкат на минимална заплата, земи се скрий някъде и не спами по теми на хора които оцеляват и цепят стотинката на две, една половинка за ядене другата за отопление, Филма го знам още от 2012 като прави тунииг с допълнителна риза под фурнята на камината, и да селски бек съм и не го отричам но не съм тръгнал да спамя, А чувал ли си за хора каде лягат гладни, аз не само съм чувал но и съм лягал гладен и за това не се подигравам на хора които нямат, защото знам много добре какво е а такива като тебе ми иде да ги лупна със Теслъта у Главъта. Не се подигравай на хората защото не се знае, след време може да ти помогнат
energo - специалист

Много помогна на човека.Само се чудя защо те не изгонят от форума,пак ще си лайнориш ,ама в кръчмата на село!
ср мар 17, 2021 8:22 amenergo написа:
Много помогна на човека.Само се чудя защо те не изгонят от форума,пак ще си лайнориш ,ама в кръчмата на село!
А, ти буден ли си?! Само за теб и само сега;
РС има пряко отношение към бълбукането в топлообменника.
Може да намериш видео, което показва, че и при 115гр. няма бълбукане, а за извиране на чайници дума да не става.
Намаленият разход на дърва, спрямо пелети, съвпада със леко затопляне на времето, както и с поставянето на по добър топлообменник. Старата печка му е пращала голяма част от топлото в комина. Затова препоръчах да върне пелетрона- по голямо удобство, поради сравнително контролираното горене и по добрата автономност. Естествено, след като си изгори наличните дръвца, г-н Прокурор.
Трудно, да не кажа невъзможно е, да се случа в коя да е кръчма.
https://photos.app.goo.gl/1oWwpfQezQ8mZhop8

Тема "Има ли хора които се отопляват с гравитачни горелки на принципа на Пелатрон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: