• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
професионал - специалист
Някъде по-напред във темата видях мнения за термостати,та да питам и аз-сложил съм един ,но не за помпата (тя си работи непрекъснато),а за да ме алармира, когато температурата на водата стигне нежелани стойности - затваря ми верига на един обикновен звънец.Да,ама не - имах случай водата да стигне почти 100 гр. без да се задейства,въпреки,че настройката му беше за 75 градуса.Термостата е IMIT - идеи за причина ? :partyman:

Прикачен файл

термостат 01.jpg
термостат 01.jpg (45.96 KиБ) Видяна 3824 пъти
maistor-sm - специалист
Сложи от тези:
Прикачен файл:
img4194_big.jpg
img4194_big.jpg (17.13 KиБ) Видяна 3780 пъти
filmatoplo - майстор
Ползвай от тези сивите на снимката и няма да имаш проблеми,марка Емети б2000 , тези оранжевите незнам защо ги произвеждат въобще .
baikiro - специалист
тия оранжевите са болкук на 65 градуса ми спиряха помпата добре че бях там да го фана . от сивите си купи ....!
naskov - майстор
професионал написа:
Някъде по-напред във темата видях мнения за термостати,та да питам и аз-сложил съм един ,но не за помпата (тя си работи непрекъснато),а за да ме алармира, когато температурата на водата стигне нежелани стойности - затваря ми верига на един обикновен звънец.Да,ама не - имах случай водата да стигне почти 100 гр. без да се задейства,въпреки,че настройката му беше за 75 градуса.Термостата е IMIT - идеи за причина ? :partyman:
Kaто гледам снимката ти най-подходящ твоя случай е този:

Прикачен файл

termostat.gif
termostat.gif (30.01 KиБ) Видяна 3706 пъти
minca - специалист
Оранжевите наистина не стават за тая цел.Мисля, че и сивите са с биметална конструкция, които реагират инертно.Предложението на Насков е май най-добро
filmatoplo - майстор
Ако става въпрос за хубав дигитален ТР-6 на Интиел Поморие. :wink:
romanpm - майстор
И ако имаш UPS е по добре да го свържеш там заедно с алармата щото прегряването при мен първия път бе че спрял тока и скапа акумулатора , UPS-а спира някъде на 10 V а алармата ти ако е на 12V примерно , ще работи на 10В - автомобилна ще писне и ще те събуди :)
професионал - специалист
"Алармата" ми е най-обикновен звънец на батерий - не е зависим от тока - трябват му само 2 батерий в началото на всеки отоплителен сезон. :partyman:
minca - специалист
Клемите на този термостат са 3,мисля- един норм. отворен и един норм. затворен контакт. Има значение на кои 2 от тях си вързал звънеца
  • 1
  • 2

Тема "Термостат за да ме алармира?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: