Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gek - специалист
Става дума за бойлерите на Сънсистем, вертикално стоящи, от индустриалната серия, с една или две серпентини. Та на тия бойлери дават най-отгоре да се завива обезвъздушител, а изхода на горещата вода е малко по-долу, отстрани. Не мога да разбера защо?!
Аз искам въпросния изход отстрани да го затапя, а ихода най-отгоре да го направя изход за горещата вода, и така да си спестя обезвъздушител. Не мога да разбера за къв чеп е тоя обезвъздушител и знам, че много хора правят точно както аз си мисля. Но все пак може би изпускам нещо важно, колеги споделете вашето мнение. Ето и една картинка за по- ясно:
Изображение
filmatoplo - майстор
Аз винаги ги свързвам отгоре , имам над 200 вързани на Сънсистем ,500 литрови и 1000 л.Ако нямам височина в някое мазе или таван тогава ги свързвам отстрани , но винаги псувам , сете се че ако се свързват отгоре не се съобразяваш с ротацията на бойлера . :wink:
Gek - специалист
filmatoplo написа:
Аз винаги ги свързвам отгоре , имам над 200 вързани на Сънсистем ,500 литрови и 1000 л.Ако нямам височина в някое мазе или таван тогава ги свързвам отстрани , но винаги псувам , сете се че ако се свързват отгоре не се съобразяваш с ротацията на бойлера . :wink:
Ами ето, значи ти си поредния, който прави както и аз си мисля. Ама производителя все пак е мислил нещо като изрично е писал, че горе е за обезвъздушител. Какво обаче?
filmatoplo - майстор
Ха ха -да не ги познавам Сънсистем , колко пъти си променяха нещата, ама къде бяха когато едно време индустриалните бойлери се произвеждаха само с извод отгоре :wink: , света не почва и свършва със Сънсистем че ти да се бъркаш и чудиш , естествено че когато не свързвам бойлерите отгоре там слагам обезвъздушител :wink: .
dobromir.marinov - специалист
Защото когато се напълни бойлера , в горната му част остава обем незает от вода, в тази си част водосъдържателите корозират най- често точно поради тази причина.
filmatoplo - майстор
Затова ги свързвам отгоре ,да няма грам въздух :wink:
Gek - специалист
аз пък сега разбрах, че било хубаво да има въздух горе :?
Въздуха горе служел като буфер, който поемал колебанията в налягането. Ако няма такъв въздушен джоб много често се случвало да капе предпазния клапан. Ама това съвсем пък обезмисля поставянето на обезвъздушител на бойлера.... луда работа...
filmatoplo - майстор
По немските схеми има поставен мембранен съд за това , ние не го поставяме , но баланса ако не текне при повишаване на налягане над допустимото -зидяря идва после да зида стени . :wink:
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
По немските схеми има поставен мембранен съд за това , ние не го поставяме , но баланса ако не текне при повишаване на налягане над допустимото -зидяря идва после да зида стени . :wink:
Напишете в Гугле -жена пострада при взрив на бойлер в Благоевградско , не съм видял такива щети на къща , ако може някой да качи снимката.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, газът бил опасен, бойлерите не са:
Изображение

Тема "Обезвъздушител на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: