Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте.Имам проблем с комина ,понеже е външен много кондензира целиа е черен и е трагнало по стените чак ниакои може ли да ми каже ако го изолирам с каменна вата дали щте спра конденза.Моля даите ниакакав савет. :sad: Предварително благодаря
mar4ika - специалист
Щом изгорелите газове излизат студени под 110 градуса тече. И моя тече ама съм го изкарал да тече отвън в една кофа макар че е изолиран с стъклена вата. Той е желязна тръба 135мм. Преди 2 год. направих още един от циментени коминни тела той пък тече още повече и се отказах. Катрана изтича вън в кофата и си го хвърям. Ако пък задам на котела повечко да гори и завира и си я карам така вече 10 год.При горене на въглища може да се каже че няма конденз.Комшията неговия го изолира с фибран и отгори налепи камъни и гаче ли се загуби ама не съм сигурен.
LazarGanev - "Велик майстор"
Изолирайте си добре комините и си сложете термостат на помпите или термовентил.
mar4ika - специалист
Аз имам термостат на помпата ама се топля с 50-60 градуса на водата . Ако го направя да тръгва от там повечето топлина остава в котела .Сега е на 45 градуса.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами точно затова е конденза. Какво значи "повечето топлина остава в котела"? Котелът трябва да работи на минимум 55*С на връщащата вода. Все едно да караш колата със студен двигател
mar4ika - специалист
Да; спор няма ама в моя котел немога да регулирам процеса на горене. Аз го заредя с дръвца притворя му клапите и си гледам пашалъка.Котела е марка направи си сам с 6 хоризонтални ризи които много осмукват топлината от изгорелите газове и затова е проблема.При 65 градуса изходна вода си държа ръката на изхода за пушека без да ми пари.
Ами комина ми е зидан с комиини тела и от вътре сам го подмазвал с вар и цимент отгоре сам го шпакловал с лепило.Топлината в котлето обикновенно ми е 60 градоса. Ниакой слагал ли е каменна вата и има ли смисал да го изолирам с неиа вобще ,а и с каква платност триабва да е ?

Тема "конденз на външен комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: