Привет на всички. Пиша само с идеята да ви запозная с премеждията ми около уредите за отопление с марка Теси. Миналата година (някъде август или септември) си купих три конвектора на Теси. Реших че ще използвам нещо от този род, тъй като през зимата очаквахме бебе и не исках да има климатици, които да правят само течение. Монтирахме ги и ~3 месеца ги ползвах почти непрекъснато. Бяхме доволни - вършеха работа, макар и да не беше евтино. Но цената беше предварително преценена. Изненадата дойде в края на февруари, когато очаквано ни се роди бебето и неочаквано на единия конвектор му изгоря нагревателя. Занесох го в сервиз, като смятах, че за 2-3дни ще го оправят.Уви, чаках поне 10 дни. За "щастие" в деня на вземането му от сервиза ми изгоря и втория конвектор - горял им нагревателния елемент-често срещано явление за тази марка. Занесох го, като се успокоих, че този път може да стане по-бързо. Вече 15 дни чакам и все още няма яснота кога ще е готов. От сервиза ми казаха, че чакали да им доставят частта, която можела да се поръча само с гаранцията т.е. не могат да работят с налични резервни части. Звънях на различни сервизни центрове в Шумен и Варна, но не можаха нищо да ми кажат. Звъннах на посочения в гаранцията телефон за рекламации, на който се оказа че отговаря господин, който се занимавал само с доставката на резервните части. Никой не успя да ми каже от къде ги карат тези резервни части, че е необходимо да се чака по толкова много време - предлагах лично (в рамките на страната) да отида и да донеса нужните части. Успокойха ме, че до една седмица щели да доставят резервните части, но ако нещо се забавели, от сервиза щели да ми направят протокол и да ми сменят конвектора - с друг боклук. Просто да полудееш. И като капак докато чаках изгоря и третия конвектор. Сега съм решил да търся други конвектори, но съм се зарекъл, че повече електро уред с марката на ТЕСИ няма да си взема - дори и без пари. Жалко че тази марка се нарича българска.
Иначе Теси имам конвектор от 2 години и съм много доволен. Зимата работи непрекъснато. Или аз съм случил на здрав или ти на дефектни