Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radoslav160 - напреднал
Чада се дали да си купа алуминиеви радиатори или конвертори от силпата.
Живея в къща. Имам 5 камерна PVC дограма (32 мм между прозорците). Къщата ми е санирана. През лятото имам студена язовирска вода без пари която е подходяща за конверторите. Отоплението ще е на твърдо гориво.
Според вас кое е по - удачно да си взема. Фактора цена го изключваме.
AntonBM - специалист
За спалните – радиатори, за дневните – конвектори.
В спалнята, търсиш тишина, а конвекторите си шумят, дори и най-тихите. В дневните, обикновено не се държи толкова много на тишината, а и мястото за монтаж на радиатори е ограничено. Също така конвектора обикновено е по-мощен от радиаторите и може по-бързо да притопли стаята.
filmatoplo - майстор
Послушай Антон, само имай предвид ,че ако се охлаждаш лятото с кладенчова вода -конвекторите ще отделят много конденз, който трябва да бъде отвеждан от вентилконвектора със шлаух в канализация .Това трябва да бъде съобразено при монтажа , ако пък мислиш да се охлаждаш и в стаите с радиатори -там няма как да улавяш конденза и въобще охлаждане няма как да се получи защото нямаш обдухване на радиаторите -студеното не прави конвекция както при топлото :wink: .
radoslav160 - напреднал
Ще послушам Антон. Преди малко ходих в един магазин и ми предложиха котел на Ferroli, но за тази марка не съм чел нищо и чул. От това което съм чел във форума стигнах до заключение да си взема виадрус.
filmatoplo - майстор
Ако си харесал чугунен вземи Дедитрих :)

Тема "Aлуминиеви радиатори или конвертори от силпата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: