• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
.За втори път ми се пука эадната стена на котела.Той се ползва целогодишно и почти не се гаси.Тъся съвет и компетентна помощ.Видях че има човек работил в Термолукс в Бургас готов съм за разговор.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, мисля че и filmatoplo е готов да даде мнение, само изчакай да се появи :)
armagedamian - специалист
kreztravel написа:
.За втори път ми се пука эадната стена на котела.Той се ползва целогодишно и почти не се гаси.Тъся съвет и компетентна помощ.Видях че има човек работил в Термолукс в Бургас готов съм за разговор.
Бях колега!
Не искам да се връщам пак там :-D
Къде се пука ,над фланеца на връщащата линия ли?
Да,над фланеца.Имам автоматична пълначка,но преди нея съм монтирал кран,който е постоянно затворен.Самата пълначка спече още първата година.В момента варианта за ремонт ми излиза приблизително 1200-1300лв.От фирмата ме "изнудват" да слагам трипътник за да ми дадат гаранция, но аз мисля,че не е за този модел котли.Днес ми предложиха за 1800лв.нов котел от шуменските 50киловата-стоманен.Да правя ли ремонт на стария или да си купя нов,пък дори и да е същия турски.Него ми го предложиха за 1600лв.Ако може предложете друга марка котли в същия ценови диапазон около 50 киловата.
LazarGanev - "Велик майстор"
Това за изнудването...хм, какво да кажа - трябва ти да ги натискаш, а не те тебе. Трипътния вентил е важен не само за някакъв модел котли, а за всички. Особено пък за по-големите мощности. 120лв струва, няма какво да му се опъваш. Аз по принцип съм привърженик на стоманените котли, защото не създават проблеми като твоя сега. Burnit изглеждат внушително и смятам, че ще е по-добър избор от турския.
filmatoplo - майстор
Колкото може по-бързо бягай от Солитеха.Дето се вика един Виадрус У 22 или У 26 щеше да ти върши по-добра работа от турския боклук.Но, по принцип чугунените над 35-40 киловата са капризни заради недостиг на въздух в задната част на горивната камера поради по удължената и форма.
kreztravel написа:
Да,над фланеца.Имам автоматична пълначка,но преди нея съм монтирал кран,който е постоянно затворен.Самата пълначка спече още първата година.В момента варианта за ремонт ми излиза приблизително 1200-1300лв.От фирмата ме "изнудват" да слагам трипътник за да ми дадат гаранция, но аз мисля,че не е за този модел котли.Днес ми предложиха за 1800лв.нов котел от шуменските 50киловата-стоманен.Да правя ли ремонт на стария или да си купя нов,пък дори и да е същия турски.Него ми го предложиха за 1600лв.Ако може предложете друга марка котли в същия ценови диапазон около 50 киловата.
Прати поздрави на Владо утре като го видиш.Има някаква причина за втори път да се случва това при теб. В историята на фирмата това е вторият котел ,който дефектира и то за втори път.Имай предвид че са продадени около 100-ина котела от този вид за последните 3-4 години от Термолукс.За Интерметал не знам но едва ли са по малко.
И да си сложиш термостат че е срамота!
filmatoplo - майстор
Ако пък решиш да купуваш пак Солитех ела да ти го дам на полувин цена :wink: имам и Виадрус.
filmatoplo написа:
Ако пък решиш да купуваш пак Солитех ела да ти го дам на полувин цена :wink: имам и Виадрус.
Имаме сделка!Само кажи модела и ще го продам.За Виадрус също.
filmatoplo - майстор
Виадруса трябва да видя дали седи още -58 киловата най големия У22 .Аз лично го свалих от инсталацията , даже водата в него беше още 40 градуса .На негово место сега има Атмос.Виадруса си беше хубав , но собственика го подмени защото на 3 те си къщи вече има атмоси. :)
  • 1
  • 2

Тема "проблем с котел Солитеч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: