Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivankrivodol - напреднал
Как точно става почистването на тая помпа
naskov - майстор
На тая помпа няма какво да се чисти. Ако имаш филтър развиваш гайката му и изваждаш мрежичката.
ivankrivodol - напреднал
Благодаря, почистих филтъра който е преди помпата, обезвъздуших и помпата заработи много по- безшумно.
filmatoplo - майстор
Добре си направил, скоро пущам една слънчева инсталация , и по време на зареждане с течност гледам че налягането се вдига до 3 бара , а от преливната ми тръба не тече течност и дебитомера е на нула.Првия момент помислих че дебитомера е заседнал -имах такъв случай , но сега при леко почукване помръдваше.Оказа се че филтъра който винаги монтирам преди помпената група се задръстил :wink: .И знам за какво -понеже клиента си купи 300 литров бойлер Варненски и в серпентината му винаги има едни шлаки и ръждички , получени още при нагряването и огъването и.Та 3 пъти го чистих филтъра . :wink:
naskov - майстор
И аз го имах оня ден същия проблем. Тия от Елдом се излагат. При другите марки няма такива ръжди
filmatoplo - майстор
На 500 литровия като духна през серпентината -две шепи ръждички сабирам :shock: -промивам после с маркуча .Затова си ползвам на Сънсистем -по чисти са , предполагам и на Теси.

Тема "Почистване филтъра на помпа за локално отопление UPS 25-80" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: