Здравейте, предстои ми изграждане на инсталация за отопление на еднофамилна къща. Къщата е нова и предстои да се маже отвътре, така че, сега е моментът да изградя инсталацията. Къщата е на три етажа по 66м2 всеки, като на първия етаж ще отоплявам хол, трапезария и кухня- без прегради между тях, общо около 40м2. Втори етаж -спалня -17м2, детска - 15м2, баня - 10м2. Третия етаж е таван и на този етап няма да се отоплява. Кащата е с външна изолация каменна вата 5см, и вътрешна фибран 2см, а на таваните на всеки етаж - вата 5 см. Имам направени топлоизчисления от специалист, според които ми е необходима мощност от 13kW /тук не е включен бойлер/. Прилагам схема за изграждане на инсталацията. Моля за конкретни мнения и коментари от хора, които разбират от това. Засега идеята е да изградя инсталацията и да монтирам камина и соларна система, а на по-късен етап /като имам свободни средства/ да добавя котел, а след това евенуално и буфер. След буфера може да добавя още соларни тела, но това е идея за далечното и светло бъдеще.
Последна промяна от diverpro на пон мар 07, 2011 10:16 pm, променено общо 4 пъти.