Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gench - специалист
Здравейте
Преди около 2 г. вдигнах къща на 2 етажа в момента е на груб строеж и започвам да мисля за дограма и какво ли още не. Дограма ще е 47м2 и ще е добре ако мога да си спестя парите(които все нестигат :cry: ) от монтаж.
Идеята ми е следната:
- първо поръчвам профилите - не държа да са кои знае колко хубави 5-6 камери ,просто да влиза двоен стъклопакет т.е. с 3 стъкла (мисля че минимума е 32мм) и да е зл.дъб например
- второ ( не знам дали това еправилния ред) да поръчам самите стъклопакети според вече готовите профили. Смятам на северните прозорци да е 1 к-стъкло(меко) а на другаде да са 3 обик стъкла.

Та въпросите са:
- има ли въобще фирми от които да си купя само сглобената дограма (по зададени от мен размери)? Мисля че за стъклопакет съм срещал фирми
- дали ще успея сам да направя монтажа поне на по малките че има един който е 295см. на 245см. с него съм сигорен че няма да се справя
- ако може някои да обясни по стъпки как се монтира pvc дограма, тънкости и т.н.

Прикачен файл

ACCamera_1.jpg
Последна промяна от gench на пон май 02, 2011 6:52 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Първо-ако поръчаш профилите после ще трябва да поръчаш и машини-циркуляр,лепачка,зачиствачка и т.н.Значи не е това варианта.Потърси фирма която произвежда дограма на ишлеме/заедно с пакетите/-има такива,ама пиши от къде си.После монтажа е лесен-нивелиране,диблиране,опенване,монтаж на пакети,реглаж и си готов.
filmatoplo - майстор
По- скъпо ще ти излезе , можеш ли да си представиш ,че аз съм си купувам профилите от склада ,имам си машини за изработка на дограма и си ги правя сам ,купувм си стъклопакетите и си монтирам всичко -излиза ми равно или по скъпо , като сложа- дюбели , пяна ,квото трябва -а сега де. :? Явно на тези които се занимават професионално , имат такива отстъпки ,че и някой са направо вносители на профилите и на стъклото -затова тяхната оферта ти не може да я биеш :wink: то е сметнато .Преди си правих една входна врата и всичко ми легна 250 лева , после ми се наложи да правя и втора -питам колко струва в една фирма -220 , и ми я монтираха на другия ден -пък аз се въртя 2 дена . :wink:
Spokoiniq - майстор
filmatoplo написа:
По- скъпо ще ти излезе , . :wink:
Именно!Топлото го е казал в подписа си.Отделно има много заигравки по разпъването на крилата когато сложиш пакетите, и ако не си пипвал ще загубиш сума време с неясен резултат.
gench - специалист
stiv нямах предвид аз да си я сглобявам просто да поръчам стъклопакета отделно от фирмата която ще произведе дограмата(самите прозорци) защото те също копуват стъклопакетите и ги продават с тяхна надценка разбира се.
А иначе съм от Чирпан , Пловдив и Ст. Загора са ми на близко, ако имаш някоя фирма напредвид казваи.
filmatoplo надявам се да не си прав - като гледам поставянето от фирма на един прозорец илиза средно около 100лв. а моите са 21. Не ми се вярва пяната и дюбелите и др. да излизат 2000лв.
Spokoiniq - майстор
Щом е така-план Б- ако ти се върже отделно цената добре монтираш, дори и без фин реглаж, всеки хлапак от дограмаджийска фирма с що-годе някакъв опит срещу скромна сума може да ти помогне да рзпъването ако се налага.
filmatoplo - майстор
Тук в моя град има цех за дограма ПВЦ И АЛ ,даже човека има една машима 7-8 метра голяма дето мие стъклата ,реже там разкроява,има друга машина дето маже готовия стъклопакет със течна загрята смола .И пак му излиза по евтино да си поръча стъклопакетите във Бургас от фирмата вносител и производител на пакети -Арабела ли беше името. :wink: Не изключвам при теб да се получи -успех. :)
stiv1961 - майстор
gench написа:
А иначе съм от Чирпан , Пловдив и Ст. Загора са ми на близко
Сега разбрах.Ако имаш път към Стара Загора ми се обади-ще измислим нещо.
П.П.Монтажа на един прозорец в никакъв случай не е 100 лв.Някой те е излъгал.Поне с това се занимавам.
Бат Иво - специалист
Незнам в България да ли можеш?Тук в Испания редовно правят този номер.Произведът си дограмата дървена , ПВЦ или друга ,монтират и после поръчват стъклопакета от фирма която им изнася.
montoya - майстор
Стъклопакета май е най - евтиното от дограмата. Обкова там товари доста. Квадратен метър стъкло на едро се намира и за 6 лв. Както казва филматопло избери си 2-3 фирми и вземи най - ниската оферта от тях и така. 50 квадрата дограма не са малко и може да се ползват не малки отстъпки

Тема "Мога ли сам да си монтирам PVC/ALU дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: