• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
forski - специалист
Здравейте колеги,мога ли да уплатня хромникеловата тръба за изгорелите газове която е свързана с горивната камера с такъв термоустойчив силикон?
Говорим от вътрешната страна в самата камера,там където тръбата се свързва с камерата,един вид да го подлепя и да обера хлабината с този силикон?
На флакона пише че издържа до 260 градуса с кратки пикове до 315 градуса,но в упътването на камерата пише че температурата на изгорелите газове е около 320 градуса,дали ще издържи?
От външната страна горе на камерата когато я монтирахме я обмазахме с термоустойчиво лепило от това за изграждане на камини и пещи.Сега обаче като взех да я чистя видях че от вътре има лека хлабина там където тръбата е свързана с камерата.
Лепилото (силикона) е на Хенкел,някой ползвал ли го е за подобни манипулации,предполагам че ще издържи но все пак ако има запознати от първо лице моля да помогнат :)
filmatoplo - майстор
Не може ли да стегнеш със скоба тръбата да обере :?
forski - специалист
Не става със скоба колега,хромникеловата тръба влиза вътре в отвора не се нахлузва отгоре (външно).
Малко тъпо са го измислили защото не може да уплътни на 100%,ако се нахлузваше отгоре щеше да е О.К. но тъй като влиза вътре в самия отвор на камерата трябва да се подлепи за да обере луфта :evil:
filmatoplo - майстор
Със силикон не съм уплътнявал , едно че му нямам вяра , ползвал съм азбестово въженце 3-4 милиметрово , намокрям го в силно наситен разтвор от готварска сол и вода ,и го напъхвам в цепнатината .
forski - специалист
Ами аз все се надявам че са го направили този силикон да върши работа,но исках да се допитам до хора които евентуално са го използвали.С въженце не знам дали ще стане защото хлабината е около 2-3мм.ще потърся и въженце,може да го комбинирам със силикона,дано се получи.В крайна сметка ако не стане с въжето ще го натъпча със силикон все ще оплътни,дори и да не издържи на температурата по-зле не може да стане :)
В крайна сметка каква е горе-долу температурата вътре в горивната камерата около или над 300 градуса ?
Да не забравяме че отвора за изгорелите газове е изолиран от горивната камера с метална плоча под него и огъня няма да удря директно в силиконовото уплътнение.
filmatoplo - майстор
Над 300 предполагам :? .С термосиликон съм лепил гарнитури на колекторите на автомобил ,капак за клапаните,капак за картер, :? мисля че веднъж ползвах и при домоотвод на 1 котел , но със сигурност не мога да кажа какво се случи -дали издържа.
ivanj - специалист
има кит за камини на 1250гр.
forski - специалист
Благодаря ви за отговорите колеги,намерих въпросния кит и си поръчах едно флаконче :) :wink:
Transporterr - специалист
със скоба е умряла работа особено ако е двуслойна тръбата.скобите не са направени да приястягат толкова твърди тръби и повечето се чупят и късат доста преди да е дошъл ефекта от стягането. Освен ако не намериш специалната скоба за димоотводи. Но пък иначе стои внушително с такава скоба, дори и да не е стегната :mrgreen:
Иначе решението е ясно, и вече си го намерил :)
ivanj - специалист
скобите сплескват тръбата при стягане толкова са здрави и то при двуслойна но струва 10лв. едната
  • 1
  • 2

Тема "Термоустойчив силикон за горивна камера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: