Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте колеги случайно ми хрумна тая комбинация . Предварително бързам да споделя че не работя в тая област и материите са ми не особено близки. Идеята е- да се върже едно или няколко вътрешни тела от климатици към локално парно -според вас има ли смисъл или не ? ПИтам като лайк. Ще съм много благодарен на всички споделили мнение. Поздрави !!!
torbalan - Дървен философ
ако са ти изпаднали от някъде вътрешни тела за климатици на аванта - има смисъл...

ако ще ги купуваш - по-добре конвектори, които може да се сложат на земята...

лично аз предпочитам обикновени алуминиеви радиатори...

иначе балкан разлика между вътрешно тяло за климатик и конвектор няма...
Zoro5 - специалист
Тръбите в тялото на климатика са много дълги и тънки , може да има проблеми с циркулацията през тях.
а някой има ли представа в какви граници е работната им температура
rulom - модератор
Zoro5, е прав. Имате ли представа на какво налягане работи климатика и колко са малки отворите на тялото :?
Не се подвеждайте по лъжливи постове!
А и другите да не пишат заради самото писане!
За парно не става :!:
Най-отгоре в този раздел има Съобщение....май никой не го чете....а е важно :cool:
Zoro5 - специалист
hhanibal написа:
а някой има ли представа в какви граници е работната им температура
Фреона е с температури от +5 до +65 оЦ . Това са си медни тръби , не ги бърка температурата, стига пластмасите край тях да удържат.
freshenero - специалист
Слагай и няма да сьжаляваш.Аз сьм сьс 4 тела вьв всяка стая по един без радиатори,но сьм на газ.Няма никакьв проблем.Но в случай сьс котел или камина е по различно и не е препорьчително изцяло системата да е сьс климатици,но като топлообмен няма кой да го бие.В ролята на радиатор разбира се. :lol:
не знам дали става или не за парно знам само че са правени такива инсталации и работят .Просто нямам контакт с хората които са ги правили затова решихд а поразпитам тук в форума. а относно температурата на тръбите -аз не се притеснявам толкова за самото клм. тяло ,моята система работи обикновено с температура на водата между 35 и45 * С жилището не е голямо . Просто тея печки Прити-моята е май от първите им с П-образна риза -само около огъня ( без да има елементи поемащи топлина на пътя на пламъците) май са голяма недомислица с ужасно ниско КПД. И вариантите да се работи с тях е или да се увеличи площа през която да се отнема още топлина от огъня .Чрез различните възможни добавки към самата риза- тръбни снопове или плосък език на пътя на пламъка. Или допълнителен сноп тръби в първата димоводна тръба -пак с цел да доотнемат някакво количество топлина от газовете. Без разбира се да ги охлаждат дотолкова че да нарушават тягата на комина. Другият вариант е с увеличаване на площа на радиаторите или принудителното отнемаме на топлина както става с конвекторите . Вътрешното тяло на климатика вързано в системата си играе ролята на конвектор.
LazarGanev - "Велик майстор"
Как ще работи на 35-45°С бе човек? температурата на водната риза трябва да е не по-малка от 55-60°С, иначе се получава конденз в горивната камера и гадни налепи. Че и още искаш да сваляш температурата :?
Transporterr - специалист
LazarGanev написа:
Как ще работи на 35-45°С бе човек? температурата на водната риза трябва да е не по-малка от 55-60°С, иначе се получава конденз в горивната камера и гадни налепи. Че и още искаш да сваляш температурата :?
без да броин че мощностите на радиаторите ги дават при 90-70°С вх/изх (чисто търговски трик -някой даже биха го нарекли маркетингов(казано по нашенски пладнешки обир ама нейсе))температура и в случай че не се доближат до тях не топлят много много :cool:

Изображение

Тема "Локално парно+вътр. тяло от климатик -има ли смисъл ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: