Най - вълнуващия въпрос зимно време.
каква е най-подходящата настилка за водно подово отопление (ВПО)
теракот, фаянс, гранитогрес, паркет, ламинат, PVC настилки (много модерни напоследък), линолеум (стария балатум), бетон, обработен да изглежда като мрамор, самия мрамор

някой виждал ли е специално обозначен ламинат за монтиране върху ВПО
Chefo77 - майстор
Да, аз съм виждал такъв ламинат. На пакетите си има означение, че може да се монтира върху подово отопление. Доколкото помня, максималната температура на пода трябва да е 39 градуса. До тази температура производителя гарантира, че няма да си промени характеристиките (няма да се разсъхне) и няма да отделя вредни органични съединения.
Иначе най-подходящ според мен ще бъде теракот-а. Имай предвид, че ако сложиш теракот, подовото отопление адски ще изсушава въздуха. Не зная при други покрития дали няма да има същия "проблем".
LazarGanev - "Велик майстор"
Chefo77 написа:
Имай предвид, че ако сложиш теракот, подовото отопление адски ще изсушава въздуха.
Това на първи прочит ми изглежда като свободно съчинение - имаш ли нещо предвид?
Chefo77 - майстор
LazarGanev написа:
Chefo77 написа:
Имай предвид, че ако сложиш теракот, подовото отопление адски ще изсушава въздуха.
Това на първи прочит ми изглежда като свободно съчинение - имаш ли нещо предвид?
Да, конкретно - "живял" съм повече от година в помещение, в което есента, зимата и пролетта отоплението беше включено денонощно. Носа и устата пресъхваха само докато стоиш вътре, камо ли като спиш. Говоря за караулното :wink:

P.S. Говоря за електрическо подово!!!!! Ей, голям съм тъпак :ops:
velsi - Почетен майстор
Chefo77 написа:
А какво е значението? И в двата случая имаме нагрят керамичен под.
Chefo77 - майстор
velsi написа:
Chefo77 написа:
А какво е значението? И в двата случая имаме нагрят керамичен под.
Уточнявам :)
Chefo77 написа:
Да, аз съм виждал такъв ламинат. На пакетите си има означение, че може да се монтира върху подово отопление. Доколкото помня, максималната температура на пода трябва да е 39 градуса. До тази температура производителя гарантира, че няма да си промени характеристиките (няма да се разсъхне) и няма да отделя вредни органични съединения.
Иначе най-подходящ според мен ще бъде теракот-а. Имай предвид, че ако сложиш теракот, подовото отопление адски ще изсушава въздуха. Не зная при други покрития дали няма да има същия "проблем".
мерси
къде си виждал такъв ламинат /магазин, марка и т.н./ и как изглежда знака, пише ли стойността на ландата и т.н.
filmatoplo - майстор
Да не съчиня и аз някакво свободно съчинение , но има разлика от ел и водно подово :lol: .Чаро щом казваш. :wink:
Последна промяна от filmatoplo на нед авг 21, 2011 9:23 pm, променено общо 1 път.
Чаро - Акълия
:butthead:
Глупости на търкалета... :shock: :lol:
Чаро написа:
:butthead:
Глупости на търкалета... :shock: :lol:
filmatoplo написа:
Да не съчиня и аз някакво свободно съчинение , но има разлика от ел и водно подово :lol: .Чаро щом казваш. :wink:
айде да караме по същество:

1. къде се продава ламинат, обозначен за водно подово отопление
2. някой, отоплявал ли се е или е виждал ламинат върху ВПО и какъв е бил ламината

Тема "Подова настилка за водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: