Най - вълнуващия въпрос зимно време.
casparcho - специалист
Попрочетох по форума но не срещнах отговор на това което ме човърка. Значи правя основен ремонт на къща която е с каратаван не с плоча. Както и да е на старото дюшеме...което имам машините за циклене, но е доста кофти за възстановяване и ще слагам ламинат. Искам да попитам ако го сложа подовото само на един участък да речем 2.5 метра на 40 см ...до дивана...като са седнали хората краката да им са на топло. Та чуденето ми е какво да сложа ..има фолио , има такова с кабели...но дали няма да пречи на ламината на нагряването му само на една зона ами не цялостно? То ясно че трябва да си е пригоден за тази работа и на опаковката да пише, че става...ламинат имам и то в хиляди квадрати :) ще го измисля но незнам дали няма да има деформациии като само на едно място се нагрява??? Благодаря предварително.
vvventsi - специалист
Ами,той ламината ако ще се криви какво значение има дали ще го топлиш целия и или част от него ,ако ще се криви като го топлиш целия целия ще се нагърчи,ако топлиш част от него само тази част че се огъне,но не се притеснявай,подовото ти няма как да развие такава температура че да му стане нещо на ламината,то ако ще му става нещо на него и на краката на хората трябва да им пари ,като стъпват на него!
vanco2 - напреднал
Подовото отопление е е може би най доброто решение, но трябва да се изпълни като хората, особено регулирането, за да няма оплакване за подути глезени от топлина. Освен това е и по-икономично, защото топлиш въздуха примерно до 18-20 градуса, а заради лъчистата съставка го чустваш като 24-25 гр. Говоря за водно подово, не електрическо.

Тема "Колеги моля ви дайте съвет за подово отопление." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: