Най - вълнуващия въпрос зимно време.
piron45 - майстор
Има ли колеги притежаващи термосифонен бойлер ? Ако някой е презимувал да каже как се предпазва от студа, как се държи системата зимно време, необходимо ли е да се източва или едно леко подгряване ще свърши работа.
Притеснявам се най вече за тръбите да не замръзнат въпреки че имам нагревател в бойлера, но той ще грее водата в самия бойлер, а ниската част на тръбите ще е пълна само със студена вода.
naskov - майстор
Аз си мисля, че термосифонния бойлер не е най-доброто решение за Самоков. Ако зависеше от мен- източване му е майката. Тръбите няма какво да ги спаси от замръзване
piron45 - майстор
Може да не е най доброто решение, но пък е ефтино. Имам гореща вода срещу 600лв. Поне до сега, днес още не съм проверил :lol:
romanpm - майстор
Има проста система , ако тръбите излизат от отдушника на банята той се удължава до бойлера така че излизащия топъл въздх пази от студа тръбите :) иначе източване до капка
piron45 моя е наполовина като цена на твоя , топли често и ноември :roll:
piron45 - майстор
Ставаше въпрос за вакумните тръби , останалите не ми е проблем да ги източа. Но така като гледам май щом времето захлади сериозно ще взема да източа цялата система за най сигурно. За зимата и без това си имам друг бойлер вързан за климатик.

Тема "Зазимяване на термосифонен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: