• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hhristov - специалист
Здравейте!

Искам да Ви попитам има ли начин да се автоматизира бойлер със серпентина, така че когато изстине парното да се включи нагревателя за да дозагрее водата например. Помпата на парното спира под 50 градуса на водата в системата.
Мисля да сложа и кран с задвижка за да е по сигурно че няма да се охлажда водата. Но с какво да го накарам да се включи на ток ако водата не е достатъчно топла.
naskov - майстор
Ами във всеки бойлер има терморегулатор. Нагласяваш го например на 50* , и ако термпературата на водата в бойлера спадне да речем до 48*, ще се включи нагревателя.
piron45 - майстор
hhristov написа:
Здравейте!

Искам да Ви попитам има ли начин да се автоматизира бойлер със серпентина, така че когато изстине парното да се включи нагревателя за да дозагрее водата например. Помпата на парното спира под 50 градуса на водата в системата.
Мисля да сложа и кран с задвижка за да е по сигурно че няма да се охлажда водата. Но с какво да го накарам да се включи на ток ако водата не е достатъчно топла.
сложи си магнетвентил да ти спира водата, за какво ти е задвижка

а това което ти спира помпата може да ти пусне нагревателя и на терморегулатора на бойлера да му зададеш горната граница за загряване.
Последна промяна от piron45 на чет сеп 22, 2011 7:19 pm, променено общо 1 път.
hhristov - специалист
Това което спира помпата е контактен термостат В2000. Намира се в мазата и е много далече от бойлера. Магнет вентила какъв трябва да е - нормално отворен или нормално затворен. С директно или индиректно управление. И какво ще го накара този магнет вентил че да затвори ако водата в парното падне примерно под 50 градуса.

Аз знам че всеки бойлер има терморегулатор но ако ползвам вградения трябва едновременно да работи и на ток и на парно. Идеята е бойлера да е включен в тока но да не грее докато е на парно. след като затвори примерно магнета да се включи нагревателя и да дозагрее или да потдържа водата докато загрее парното и т.н.
LazarGanev - "Велик майстор"
Най-добрия и съответно - най-скъп вариант е магнетвентил, управляван от диференциален термостат, който да сравнява температурата на водата в бойлера и в отоплителната система. По-добре да е нормално затворен.
hhristov - специалист
Това дали ще стане : http://www.intiel.com/dt_bg.htm, че ми се подмята едно такова в къщи.

А мегнета това лие : http://zita-shop.com/index.php/0927700.html

Нещо много скъп мислех че ще е до 30 лв :sad:

Това става ли: http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... lenie.html
Да, диференциалния термостат става. Магнетвентила - какъвто си избереш, аз ползвам тези:

Прикачен файл

Tork.jpg
Tork.jpg (36.42 KиБ) Видяна 4994 пъти
filmatoplo - майстор
Кога купувах такъв клапан с име Торк -1 1/2 цол -250 лева #-o , че бяха и два :wink:
Tork 1/2" е към 60-70лв - малко по-евтин от българския.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: