Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Здравейте колеги, имам един проблем с бойлери в къща, който опитах няколко неща и не се разрешава. Ситуацията е следната: къща на три етажа, на всеки един от тях има обикновен ел бойлер 80л или 50л хоризонтален. При пускане на водата от някоя от чешмите се чува "свирене" (малко като скърацане даже) от бойлера. Предполагам, че проблема е от налягането в системата, но не съм 100% сигурен. Някакви идеи?
syncho - майстор
По-лесно е да :) . Пуснах темата, защото от отдавна следя форума и не ми бяха направили впечатление тези теми та за това съм се заблудил, че няма такава.

Благодаря за конструктивната критика другия път ще потърся първо като примерен форумец ;)

п.с. оказаха се полезни линковете и ще направя необходимите промени. Благодаря :prayer:
novgradski - специалист
....преди 20-тина години имах същия проблем-сложих стар тип възвратен клапан(хоризонтален ,без пружинка),а комбинирания го "ползвам " -само като "предпазен"(вградения възвратен е "звуков"-с пружина...в линковете го пише).
Вече 3 жилища смених и така си преработвам бойлерите(слагам му и стар тип термо-защита..че тези с кабелните обувки са проблем)
filmatoplo - майстор
:-D Особено моя пост и на Лазар под него :) .Моят сега по малко свирка -чак ми липсва. :wink:
syncho - майстор
Утре или в други ден ги сменям всичките в тая къща... че са тъкмо 4 броя :)

Тема "Звукови неволи с бойлер..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: