Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Genesis - специалист
Здравейте.
Живея в Люлин и правя ремонт на тристаен апартамент. Сега съм на кухнята. Преди 5 денонощия източих щранговете за да сваля радиатора в кунята. Свалих го остатъчната вода избълбука и изтече малко. Всичко точно. Бачкам си аз така тези дни и снощи в 4 часа се будя от накакво църцорене. Ставам глеам от кухнята е. Викам си баси някоя тръба на топлата или студената вода ще да е. Влизам и ?!?!?! Църцори от горната тръба на парното. Там няма спирателен кран, че ми пречеше. Баси м....а. Сложих една кофа и седях така 20мин и прецених, че за около 2 часа ще вземе да се напълни кумшите под мен на заран ще ме линчуват. Та аре монтирай посред нощ спирателен кран :shock: :?
Моля, някой да ми обясни това физически как може да се получи при положение, че поне 4-ри денонощия от там не е капнала и капка а единствения ключ от абонатната седи в мен.
Благодаря :)
PCL82 - майстор
Някой над теб си е бил оставил крана на радиатора затворен през лятото. Радиаторът е бил пълен тогава.
Когато ти си източил инсталацията, радиаторът е останал пълен, защото не е имало от къде да засмуче въздух. Понеже вентилът му не е 100% плътен влиза по малко въздух отгоре, съответно изтича по малко вода отдолу и идва при теб.
Genesis - специалист
М даа. Наистина логично, не се бях сетил. Ама бах го и чука да хване посред нощ и без парно да си върти винтилите.
Добре, че съм слухар и го чух та да не прецаках на кумшийте ми тавана :)
10x.
marian1 - майстор
според мен и инерцията е оказала своето - земята се с позабързала :lol: :lol: :lol: и от там по голям вакум и напор ...
сега сериозно, аз съм забелязал че голяма част от наводненията стават именно нощем... имал си късмет!

Тема "Много ми е странно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: