Най - вълнуващия въпрос зимно време.
TOK - напреднал
Имам Виадрус У22 18 киловата. Свързал съм го възможно най-просто. Помпата е на студената вода и върти постоянно. Средната температура на която работи е 60 градуса. В най-големите студове е на 65-70 макс и то за кратко докато се стоплят стаите.
Ако сложа трипътен вентил, какви преимущества ще получа? Ще намаля ли разхода на гориво?
тонито68 - напреднал
Тук има добри специалисти, които ще се включат, аз ще ти кажа само нашия опит.
Сложихме само един терморегулатор, който вкл. помпата на 90гр. и изключва на 70гр. Това е температурата на водата в котела. Първата зима бяхме точно като теб и умряхме от студ. А, и един байпас от изходната към входната вода на котела, с цел да не влиза съвсем изтинала вода. Напълно аматьорски, ще кажат спецовете, но се стоплихме, разхода падна, и стана пиролизата.
TOK - напреднал
Да но при нас радиаторите са доста голями и температура от 80-90 градуса ще измерм от топлинен удар. Сега в това време вечер припалвам малко и го държа на 50 градуса и пак е жега. Какво е това пиролиза?
тонито68 - напреднал
Е, да ама да въртиш постоянно 60-65гр. е съсипия за котела, за комина, пък колко е ефективно незнам.
За пиролизата питай гуглето, че е дълго. Явно твоя котел не е пиролизен, но и за него важат температурите, даже за печките "Прити" важат!

Тема "Какво ще спечеля, ако сложа трипътен вентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: