- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
limp3r
- специалист
13 мнения в "Върос за термо клапан Honeywell TS131"
filmatoplo
- майстор
Аз не го свързвам така , Аз слагам термоклапана на входа на погасителната серпентина , и водопровода се свързва с клапана , другия край на серпентината отвеждам към канализация -така серпентината седи празна без налягане докато не се наложи да погася .Ако някога котела прегрее и серпентината се напълни с вода , в последствие водата в нея дори да загрява и разширява ще си тече спокойно в канала.При теб сега се получава една затапена серпентина в която се създава свръхналягане
.Не виждам защо нов клапан ще тече иначе
.Ако искаш го преработи както ти казах -клапана се слага с посока вече към серпентината ,пак му подаваш вода от вопровода -още по добре че има и редуцир , а другия край на серпентината се свързва към канал -сифон .
успех.Ако трябва го свали клапана от серпентината , подай му вода с меката връзка -да видиш дали ще тече вън от серпентината .

LazarGanev
- "Велик майстор"
Това, червеното е капачка, която в завито положение натиска стержена и клапана е постоянно отворен. Ако развиеш капачката клапанът ще е постоянно затворен. А пък ако на мястото на капачката навиеш гайката на изнесената термосонда, която пъхаш някъде в най-горещата част на котела (в капсула или външно), тогава вече термовентила ще работи както трябва. И го вържи както ти казва Филма 

limp3r
- специалист
filmatoplo написа:Аз не го свързвам така , Аз слагам термоклапана на входа на погасителната серпентина , и водопровода се свързва с клапана , другия край на серпентината отвеждам към канализация -така серпентината седи празна без налягане докато не се наложи да погася .Ако някога котела прегрее и серпентината се напълни с вода , в последствие водата в нея дори да загрява и разширява ще си тече спокойно в канала.При теб сега се получава една затапена серпентина в която се създава свръхналягане.Не виждам защо нов клапан ще тече иначе
.Ако искаш го преработи както ти казах -клапана се слага с посока вече към серпентината ,пак му подаваш вода от вопровода -още по добре че има и редуцир , а другия край на серпентината се свързва към канал -сифон .
успех.Ако трябва го свали клапана от серпентината , подай му вода с меката връзка -да видиш дали ще тече вън от серпентината .
Ще го вържа както казваш, определено не се замислих за налягането вътре в серпентината. Първоначално го бях вързал по начина описан от теб, но после няъде прочетох нещо и го обърнах...както и да е. Мерси

Това, червеното е капачка, която в завито положение натиска стержена и клапана е постоянно отворен. Ако развиеш капачката клапанът ще е постоянно затворен. А пък ако на мястото на капачката навиеш гайката на изнесената термосонда, която пъхаш някъде в най-горещата част на котела (в капсула или външно), тогава вече термовентила ще работи както трябва. И го вържи както ти казва ФилмаИма капсула навита отгоре на котела и вътре съм вкарал термосондата която излиза от червената капачка. Ако я развия няма ли да повлияе на отварянето на клапана като стигне 95 градуса (дано не се стига до там)? Не съм сигурен, но май и като я махна изцяло пак течеше...утре ще пробвам и ще пиша за резултата.
Благодаря ви за отговорите
ПП Забравих да уточня, че котела не е пален още.
filmatoplo
- майстор
Щом не е бил пален , нещо е заседнало на гумичката -мембранката , виж го почисти ако може , ако трябва го зазглоби внимателно , пък ако е в гаранция просто го подмени -знам ли
.

filmatoplo
- майстор
Виждал съм да текът , но го определям първо на това че през него е минала вода над 100 градуса , второ на боклуци ръжда да е заседнала , и с няколко пъти принодително като му пусна вода се промива и спира .Обаче аз ползвам клапани с бутон за промиване , има и такива без бутон -този на снимката -май няма такъв бутон
.

- 1
- 2
Тема "Върос за термо клапан Honeywell TS131" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература