• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
limp3r - специалист
Здравейте,
става въпрос за клапана на снимката и проблема е, че тече постоянно. Даже си помислих че налягането е по-голямо и сложих регулатор, но полза няма. Та въпроса ми е: имате ли някаква идея защо е така или направо да се обаждам на Рувекс да ми го сменят?
Изображение
Bobivan - специалист
Абе как си го вързал?Къде му е сондата????
limp3r - специалист
Сондата му е където трябва. Не е това проблема според мене. Проблема е че тече, а това не е свързано с местоположението на сондата.
filmatoplo - майстор
Аз не го свързвам така , Аз слагам термоклапана на входа на погасителната серпентина , и водопровода се свързва с клапана , другия край на серпентината отвеждам към канализация -така серпентината седи празна без налягане докато не се наложи да погася .Ако някога котела прегрее и серпентината се напълни с вода , в последствие водата в нея дори да загрява и разширява ще си тече спокойно в канала.При теб сега се получава една затапена серпентина в която се създава свръхналягане :wink: .Не виждам защо нов клапан ще тече иначе :wink: .Ако искаш го преработи както ти казах -клапана се слага с посока вече към серпентината ,пак му подаваш вода от вопровода -още по добре че има и редуцир , а другия край на серпентината се свързва към канал -сифон . :) успех.Ако трябва го свали клапана от серпентината , подай му вода с меката връзка -да видиш дали ще тече вън от серпентината .
LazarGanev - "Велик майстор"
Това, червеното е капачка, която в завито положение натиска стержена и клапана е постоянно отворен. Ако развиеш капачката клапанът ще е постоянно затворен. А пък ако на мястото на капачката навиеш гайката на изнесената термосонда, която пъхаш някъде в най-горещата част на котела (в капсула или външно), тогава вече термовентила ще работи както трябва. И го вържи както ти казва Филма :wink:
limp3r - специалист
filmatoplo написа:
Аз не го свързвам така , Аз слагам термоклапана на входа на погасителната серпентина , и водопровода се свързва с клапана , другия край на серпентината отвеждам към канализация -така серпентината седи празна без налягане докато не се наложи да погася .Ако някога котела прегрее и серпентината се напълни с вода , в последствие водата в нея дори да загрява и разширява ще си тече спокойно в канала.При теб сега се получава една затапена серпентина в която се създава свръхналягане :wink: .Не виждам защо нов клапан ще тече иначе :wink: .Ако искаш го преработи както ти казах -клапана се слага с посока вече към серпентината ,пак му подаваш вода от вопровода -още по добре че има и редуцир , а другия край на серпентината се свързва към канал -сифон . :) успех.Ако трябва го свали клапана от серпентината , подай му вода с меката връзка -да видиш дали ще тече вън от серпентината .

Ще го вържа както казваш, определено не се замислих за налягането вътре в серпентината. Първоначално го бях вързал по начина описан от теб, но после няъде прочетох нещо и го обърнах...както и да е. Мерси :)
Това, червеното е капачка, която в завито положение натиска стержена и клапана е постоянно отворен. Ако развиеш капачката клапанът ще е постоянно затворен. А пък ако на мястото на капачката навиеш гайката на изнесената термосонда, която пъхаш някъде в най-горещата част на котела (в капсула или външно), тогава вече термовентила ще работи както трябва. И го вържи както ти казва Филма :wink:
Има капсула навита отгоре на котела и вътре съм вкарал термосондата която излиза от червената капачка. Ако я развия няма ли да повлияе на отварянето на клапана като стигне 95 градуса (дано не се стига до там)? Не съм сигурен, но май и като я махна изцяло пак течеше...утре ще пробвам и ще пиша за резултата.

Благодаря ви за отговорите

ПП Забравих да уточня, че котела не е пален още.
filmatoplo - майстор
Щом не е бил пален , нещо е заседнало на гумичката -мембранката , виж го почисти ако може , ако трябва го зазглоби внимателно , пък ако е в гаранция просто го подмени -знам ли :? .
naskov - майстор
Това не е нито първия, нито последния клапан, който ще тече. Може да натиснеш червения палец и дано водата да успее да избута това, което евентуално е заседнало.
filmatoplo - майстор
Виждал съм да текът , но го определям първо на това че през него е минала вода над 100 градуса , второ на боклуци ръжда да е заседнала , и с няколко пъти принодително като му пусна вода се промива и спира .Обаче аз ползвам клапани с бутон за промиване , има и такива без бутон -този на снимката -май няма такъв бутон :? .
  • 1
  • 2

Тема "Върос за термо клапан Honeywell TS131" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: