Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radoslav160 - напреднал
Някой взимал ли си е чугуново котле на ферроли. Какви са му впечатленията от него и недостатъците. Чета във форума и не намирам информация някой нещо да казва за тях.
filmatoplo - майстор
Не ти трябва информация за Фероли [-X -купи си Де дитрих и остани доволен :) .
radoslav160 - напреднал
питам само информативно. иначе вече съм се насочил към един 35 киловатов Де дитрих
filmatoplo - майстор
Добър избор. :) Като информация други добри чугунени котли са-Будерус,Виадрус У22,Виадрус У26 , Ромстал 1към 1 с Виадруса у22, Имергаз. Тия другите -Симе,Фероли,Солитех-са майтап. :wink:
zhristov - напреднал
Хвърлих едно око на Виадрус и действително изглеждат добре, като даже съотношението цена/кВ е по-добро от това на Фероли. Обаче, това, от което имам нужда, е лесно да мога да превключвам от твърдо гориво на пелети и обратно. В такъв случай, специфичните котели на пелети не ми вършат работа, т.е. ще съм на котел на т.г. + горелка. Фероли са малкото, които предлагат котел с две врати, монтирани едновременно, като на едната е горелката. Така, ако искаш пелети, затваряш вратата с горелката, другата стои отворена. Ако искаш дърва и въглища, затваряш другата, вратата с горелката си стои отворена. Няма нужда от монтаж/демонтаж на горелката.

Прикачен файл

fl_p.jpg
Котел с две врати
fl_p.jpg (42.57 KиБ) Видяна 12778 пъти
turistak - специалист
zhristov написа:
Хвърлих едно око на Виадрус и действително изглеждат добре, като даже съотношението цена/кВ е по-добро от това на Фероли. Обаче, това, от което имам нужда, е лесно да мога да превключвам от твърдо гориво на пелети и обратно. В такъв случай, специфичните котели на пелети не ми вършат работа, т.е. ще съм на котел на т.г. + горелка. Фероли са малкото, които предлагат котел с две врати, монтирани едновременно, като на едната е горелката. Така, ако искаш пелети, затваряш вратата с горелката, другата стои отворена. Ако искаш дърва и въглища, затваряш другата, вратата с горелката си стои отворена. Няма нужда от монтаж/демонтаж на горелката.
Това с вратите е много добра идея, но се обзалагам, че вратата с горелката все ще е отворена :-)

Моля почети за горелката по-подробно. Ползвай търсачката. :?
filmatoplo - майстор
Не съм го виждал на живо , но ми се струва че на снимката има продуктово позициониране :) , наистина ли двете врати седят закачени там -и кефти едната кефти другата :? :) .
turistak - специалист
Ами измислили са го хората :-)

http://www.ferroli.it/riscaldamento/dom ... J=50465188

Прикачен файл

FL.JPG
FL.JPG (99.04 KиБ) Видяна 12742 пъти

Тема "Чугунови котлета на Ferroli" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: