Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте! Имам следния въпрос: Как може технически да се изпълни горелката на котел за отопление да се включва на определена температура на водата и при определена температура да изключва. Примерно на 40 градуса да се включва ,а на 65 да изключва. Какво е необходимо за целата: терморегулатор, температурен датчик с някакво управление или нещо друго? Търсих във форума нещо подобно , но не намерих подобно решение. Признавам че съм лаик в тази област и затова ще бъда благодарен на всички отзовали се!
joro_vn - специалист
Диференциален термостат. Марки и модели много, виж например какво предлага Интиел-Поморие.
romanpm - майстор
Ако е с течно гориво защитите са 3-4 :roll:
naskov - майстор
pip4o написа:
Здравейте! Имам следния въпрос: Как може технически да се изпълни горелката на котел за отопление да се включва на определена температура на водата и при определена температура да изключва. Примерно на 40 градуса да се включва ,а на 65 да изключва. Какво е необходимо за целата: терморегулатор, температурен датчик с някакво управление или нещо друго? Търсих във форума нещо подобно , но не намерих подобно решение. Признавам че съм лаик в тази област и затова ще бъда благодарен на всички отзовали се!
Термореле, на което можеш да зададеш хистерезиса. Има ги.

Тема "Терморегулатор за котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: