Запалих камината всичко си беше наред след 20мин.работа беше започнала да гасне с надпис er01 знам какво означава но не мога да го зачистя . Изчетох всичко във форума но намерих подобен случай . Ако някой има мнение съвет да сподели. Благодаря. Пелетна камина на голден фаиър 24кв
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Иван П. Иванов
- напреднал
32 мнения в "Проблем след първо палене на GF 24"
Иван П. Иванов
- напреднал
Намерих ппроблема и ти благодаря
Трифон П.Трифонов
- майстор
Иван П. Иванов написа:Намерих ппроблема и ти благодаряМи кажи го къф е де, барем има полза от тебе! Или рег. и бег. до следващия въпрос.
Иван П. Иванов
- напреднал
Да извинявам се - щях да го споделя .
Та така паля камината сам на заводски настройки вдигна темп. до 110*С и се появи грешка от списъка на производителя №1 и няма чистене докато не установих че така нареченият пресостат е изгърмял ( газовата ампула ) намира се от дясно на камината зад капака има ги на всякъде аз я купих за 10,50 лв. това е . Аз съм с по новия софтуер и виждам затруднения с промяната на времето на шнека и промяната об. на вентилатора софта. позволява да направиш чудеса . Вкъщи съм с котел и горелка на IVG софта и котела са перфектни опростен до безобразие работи в момента на 46 градуса и ауспуха е не повече от 50 град. не гасне та ако не мага да се справя с голдена ще пробвам да сменя управлението . Ако някой е навлязъл по в дълбочина на голденското управление да го сподели .
П.П Само да добавя за сега отличен 6 за пелетната камина просто не ми изнася високата тем. на изходящите газове.
Та така паля камината сам на заводски настройки вдигна темп. до 110*С и се появи грешка от списъка на производителя №1 и няма чистене докато не установих че така нареченият пресостат е изгърмял ( газовата ампула ) намира се от дясно на камината зад капака има ги на всякъде аз я купих за 10,50 лв. това е . Аз съм с по новия софтуер и виждам затруднения с промяната на времето на шнека и промяната об. на вентилатора софта. позволява да направиш чудеса . Вкъщи съм с котел и горелка на IVG софта и котела са перфектни опростен до безобразие работи в момента на 46 градуса и ауспуха е не повече от 50 град. не гасне та ако не мага да се справя с голдена ще пробвам да сменя управлението . Ако някой е навлязъл по в дълбочина на голденското управление да го сподели .

П.П Само да добавя за сега отличен 6 за пелетната камина просто не ми изнася високата тем. на изходящите газове.
daniel.trifonov
- специалист
Още малко и ще го разконспирираме и новия контролер. 

Иван П. Иванов
- напреднал

daniel.trifonov
- специалист
Пробвай го най-вече за параметъра, който определя кога да спре продухването на горивната камера при гасене.
На старото управление е по температура на димните газове. На новото не разбрах по температура ли е или по време. Има една камина с такова управление, но не ми е много под ръка. Водата ѝ е настроена на 60. Почва да гаси и вентилатора духа докато температурата на димните газове не стане 48 градуса или някакво време. Не разбрах кое от двете, но продължава много време,а през това време помпата върти и се извежда много топлина от цялата система, която заминава през комина навън.
На старото управление е по температура на димните газове. На новото не разбрах по температура ли е или по време. Има една камина с такова управление, но не ми е много под ръка. Водата ѝ е настроена на 60. Почва да гаси и вентилатора духа докато температурата на димните газове не стане 48 градуса или някакво време. Не разбрах кое от двете, но продължава много време,а през това време помпата върти и се извежда много топлина от цялата система, която заминава през комина навън.
jabata
- специалист
Иван П. Иванов написа: П.П Само да добавя за сега отличен 6 за пелетната камина просто не ми изнася високата тем. на изходящите газове.Изнася ти, не ти изнася това е положението. Както се казва за толкова пари, толкова. И от сега ти казвам че този проблем, неможе да се реши по-никакъв начин, освен с разни доработки да усвоява по-добре топлината. Ни настройки, ни нищо ще ти помогнат. Евентуално с много ръчкане по настройките, може да свалиш температурата с макс 10 градуса, но това е....
Най-ефикасната доработка ще бъде, ако имаш димогарни тръби, да сложиш турболатори в тях.
Тема "Проблем след първо палене на GF 24" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература