Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Иван П. Иванов - напреднал
Запалих камината всичко си беше наред след 20мин.работа беше започнала да гасне с надпис er01 знам какво означава но не мога да го зачистя . Изчетох всичко във форума но намерих подобен случай . Ако някой има мнение съвет да сподели. Благодаря. Пелетна камина на голден фаиър 24кв
jabata - специалист
Отвори документацията, и виж какво пише за Err01, не мисля че тука всички знаят кодовете на грешките. Още повече на този златен огън. Ако не, питай търговеца, производителя, те със сигурност знаят.
Намерих ппроблема и ти благодаря
Иван П. Иванов написа:
Намерих ппроблема и ти благодаря
Ми кажи го къф е де, барем има полза от тебе! Или рег. и бег. до следващия въпрос.
Да извинявам се - щях да го споделя .
Та така паля камината сам на заводски настройки вдигна темп. до 110*С и се появи грешка от списъка на производителя №1 и няма чистене докато не установих че така нареченият пресостат е изгърмял ( газовата ампула ) намира се от дясно на камината зад капака има ги на всякъде аз я купих за 10,50 лв. това е . Аз съм с по новия софтуер и виждам затруднения с промяната на времето на шнека и промяната об. на вентилатора софта. позволява да направиш чудеса . Вкъщи съм с котел и горелка на IVG софта и котела са перфектни опростен до безобразие работи в момента на 46 градуса и ауспуха е не повече от 50 град. не гасне та ако не мага да се справя с голдена ще пробвам да сменя управлението . Ако някой е навлязъл по в дълбочина на голденското управление да го сподели . :partyman:

П.П Само да добавя за сега отличен 6 за пелетната камина просто не ми изнася високата тем. на изходящите газове.
daniel.trifonov - специалист
Още малко и ще го разконспирираме и новия контролер. :supz:
:weedman: Дано. Утре м/у другото ще ме посети техен човек за гаранцията и ще си направя устата за дешифровките ще почерпя даже дано кандиса. :snakeman:
daniel.trifonov - специалист
Пробвай го най-вече за параметъра, който определя кога да спре продухването на горивната камера при гасене.
На старото управление е по температура на димните газове. На новото не разбрах по температура ли е или по време. Има една камина с такова управление, но не ми е много под ръка. Водата ѝ е настроена на 60. Почва да гаси и вентилатора духа докато температурата на димните газове не стане 48 градуса или някакво време. Не разбрах кое от двете, но продължава много време,а през това време помпата върти и се извежда много топлина от цялата система, която заминава през комина навън.
Фитилчо - майстор
Високата темп на изгорели газове значи само, че камината не усфоява добре температурата и я изхвърля в комина... :cool:
Дет се вика, за пет лева свирка, за пет лева свири :wink:
jabata - специалист
Иван П. Иванов написа:
П.П Само да добавя за сега отличен 6 за пелетната камина просто не ми изнася високата тем. на изходящите газове.
Изнася ти, не ти изнася това е положението. Както се казва за толкова пари, толкова. И от сега ти казвам че този проблем, неможе да се реши по-никакъв начин, освен с разни доработки да усвоява по-добре топлината. Ни настройки, ни нищо ще ти помогнат. Евентуално с много ръчкане по настройките, може да свалиш температурата с макс 10 градуса, но това е....
Най-ефикасната доработка ще бъде, ако имаш димогарни тръби, да сложиш турболатори в тях.

Тема "Проблем след първо палене на GF 24" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: