Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tsvetan - помощник
Помооощ! От две години се отопляваме на газ, но сметки под 300 лева не сме плащали! Отопляваме само дневната с площ около 25 кв.м. с 2 конвектора, а останалите стаи термоглавите са на "звездичка". Ползваме котел на Де дитрих. Къщата е на два етажа на която са сменени дограмата, измазана е от вън но не е санирана! Трябва ли да сложим термостат-програматор или да преминем на друг вариант на отопление. За м. Х за 4 дни включен котел платихме 90 лева сметка! Комина пуши все едно че е ТЕЦ София. Помооощ!!!!!!
Последна промяна от tsvetan на нед ное 20, 2011 12:13 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Като за начало прочети ТАЗИ тема, пък после ще се разправяме :)
tsvetan - помощник
LazarGanev написа:
Като за начало прочети ТАЗИ тема, пък после ще се разправяме :)
Всичко съм чел по няколко пъти, инсталацията е направена по проект от техническо лице като са съобразени и бройките на глидерите. Не мога да разбера това нормални сметки ли са, има ли проблем в настройката на котела, трябва ли да отоплявам цялата къща за да работи котела в "пълна мощност" или нещо не е изчислено правилно?
srusev - специалист
И да я чете и да не я чете, това е реалността за къща на газ. Двата конвектора достигат минималната мощност на котела, но просто на една къща почти всички стени са външни и има големи топлозагуби особено през тавана. Тоя мач съм го играл аз.
tsvetan - помощник
srusev написа:
И да я чете и да не я чете, това е реалността за къща на газ. Двата конвектора достигат минималната мощност на котела, но просто на една къща почти всички стени са външни и има големи топлозагуби особено през тавана. Тоя мач съм го играл аз.
А сега в кой "отбор" играеш? С какво се отопляваш и по добро ли е?

Тема "Проблеми при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: