Най - вълнуващия въпрос зимно време.
eff - напреднал
ЗДАВЕЙ ТЕ имам един въпрос като цолаж какви тръби да исползвам от изхода на камината до колектора и обратното става въпрос за ал.тръби,а от колектора до радиаторите смятам да слагам ф16 благодаря предварително.
eff - напреднал
eff написа:
LazarGanev написа:
ф26[/qu МЕРСИ БИЕН
АЗ мислех да сложа ф20 защо ф26 моля да ми обясните Lazar Ganev
LazarGanev - "Велик майстор"
За Фсеки случай - щот не си казал колко е мощността на камината и на радиаторите :wink:
eff - напреднал
LazarGanev написа:
За Фсеки случай - щот не си казал колко е мощността на камината и на радиаторите :wink:
ще имам един бойлер,една лира и един радиатор в стаята кояато ще бъде камината няма да има радиатор тя е около 20 кв. ,а стаята където е радиатора 15 кв. а банята е около 6 кв.и ако може дами кажете колко киловатова камина трябва да взема
В такъв случай става от камината да тръгнеш с ф20, а по въпроса с камината - ориентирай се към малките мощности, за да не прегрява само с един радиатор и лира
Мунчо - специалист
LazarGanev написа:
В такъв случай става от камината да тръгнеш с ф20, а по въпроса с камината - ориентирай се към малките мощности, за да не прегрява само с един радиатор и лира
Дори бих казал да се ориентира към друг вид отопление, за камина с водна риза 2.5-3kw аз не съм чувал :rolleyes:
Не се доверявай на каталожните мощности, никога не можеш да ги достигнеш, освен с екобрикети :wink:
lux_e_on - специалист
Дай някакви кубици на стаите и има ли изолация,тухла ли е,дограмата каква е.

Тема "Тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: