• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ще бъда кратък
Топлината просто не стига до радиаторите а само към бойлера, който е свързан това лято/Очертал съм го с кръг/, червеното е помпата. Бойлера е на долният етаж.Преди около 2 седмици помпата беше зациклила и след като я раздвижих тръгна и уж върти.
Ако някой има идея да помага
Благодаря предварително

Прикачен файл

22102012065.jpg
petkomz - специалист
Обезвъздушена ли е цялата система?
Да
На всеки радиатор има обезвъздушител + на печката и на бойлера
filmatoplo - майстор
Ако спреш кран на серпентината на бойлера , циркулацията през радиаторите не тръгва ли :? .
Ама идеята нали е всичко едновременно да се топли за какво ми е този кран
LazarGanev - "Велик майстор"
Ми за регулиране на дебита. На всеки консуматор трябва да има по 2 крана на входа и на изхода, ама поне един е задължителен
bigdragon - майстор
adm1983 написа:
Ама идеята нали е всичко едновременно да се топли за какво ми е този кран
Точно този кран ако притвориш ще започне циркулация и през клона с радиаторите.
Схемата ти е доста "интересна". Има голяма вероятност когато тръгне циркулация към радиаторите, тя да се затвори през първият радиатор и към втория да нямаш топло. За целта и първият радиатор свържи по класическата схема един вход-изход през вентил.
Тъй като търсиш бюджетно решение, вентила може да не е с термо глава, но на бойлера и на двата радиатора трябва да имаш поне по един вентил (кран).

ПП При въпросната схема с желаната от теб постоянна циркулация, регулирането на температурата става като за да увеличиш температурата (дебита) в даден консуматор, намаляваш кранчетата на другите. Когато отвориш крана за да се стоплиш, на другите места става по-студено...
А бе шибана работа.
Christo - майстор
Тъй както е начертана схемата, ако така е изпълнена, като притвориш долния радиатор, какво ще отиде към горния? Бойлерът и двата радиатора паралелно един на друг, евентуално с колектор, и на всеки по кран или термовентил, за индивидуално регулиране на дебита, респективно температурата.
  • 1
  • 2

Тема "Водата не циркулира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: