• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
eff - напреднал
Здавейте и за много години гуспода майстори,имам въпрос колко литров О.Р.С трябва да зема ще стопля един бойлер една лира и един радиатор в спалнята тя е 12 кв. банята е 5 кв. И ако можете да ми кажете колко киловатова камина да взема стаята в която ще гори камината е около 20 кв. Моля за съвети и помощ гуспода опитни майстори
Мунчо - специалист
А кой Ви каза, че изобщо може да сложите камина с водна риза за тази квадратура?! :?
lakosste - специалист
eff написа:
Здавейте и за много години гуспода майстори,имам въпрос колко литров О.Р.С трябва да зема ще стопля един бойлер една лира и един радиатор в спалнята тя е 12 кв. банята е 5 кв. И ако можете да ми кажете колко киловатова камина да взема стаята в която ще гори камината е около 20 кв. Моля за съвети и помощ гуспода опитни майстори
Имъм чуству чи нърочну си гу нъписъл тъка за да видиш куминтари утносну пръвъписъ??А аку греша управи гу малку.А относно колко литра да ти е разширителя трябва да знаеш колко литра ще ти е системата,но един 10 литров ще ти е идеален.
eff - напреднал
Мунчо написа:
А кой Ви каза, че изобщо може да сложите камина с водна риза за тази квадратура?! :?
А защто тогава произвеждат 6-7 киловатови камини с водна риза?
eff - напреднал
lakosste написа:
eff написа:
Имъм чуству чи нърочну си гу нъписъл тъка за да видиш куминтари утносну пръвъписъ??А аку греша управи гу малку.А относно колко литра да ти е разширителя трябва да знаеш колко литра ще ти е системата,но един 10 литров ще ти е идеален.
Не несъмго написал нарочно в стаята (12 квадратовата спалня тоест) строителят не е оставил дупка за комин даже комини тела няма има само близо до тавана оставен кабел за климатик,а в хола пък има комин става въпрос за 2 апартамент без туй смятам да се топля на дърва,и защо да не използвам тази енергия в спалнята и в бойлера
Мунчо - специалист
Няма лошо, но защо с водна риза? Ще имаш един врящ чайник!
eff - напреднал
Мунчо написа:
За да нямам врящ чайник какво да направя,нали за товаса киловатите има камини с всякакви киловати
Мунчо - специалист
eff написа:
Мунчо написа:
За да нямам врящ чайник какво да направя,нали за товаса киловатите има камини с всякакви киловати
Ако държиш на отопление с камина, сложи си с въздушна инсталация :yawinkle: Просто не съществува камина с водна риза 2-3kw, или поне аз не знам за такава!
joro_vn - специалист
Мунчо е прав, сложи си камина с въздуховоди, а ако хола и спалнята имат обща стена всичко се опростява и оевтинява много.
А за бойлера бих ти препоръчал отделна система бойлер-термопомпа, Ерато ги предлагат комплект и са си далаверка - според мен разбира се. И ще ти работи през всеки сезон.
eff - напреднал
joro_vn написа:
Мунчо е прав, сложи си камина с въздуховоди, а ако хола и спалнята имат обща стена всичко се опростява и оевтинява много.
А за бойлера бих ти препоръчал отделна система бойлер-термопомпа, Ерато ги предлагат комплект и са си далаверка - според мен разбира се. И ще ти работи през всеки сезон.
Благодаря за информацията, но вече прокарах тръбите нямам никаква представа за тази камина с въздоховодите моля да ми обясните за тази камина и ако може някакви снимки да ми покажите за да имам някаква представа
  • 1
  • 2

Тема "О.Р.С. и камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: