Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pipilica - майстор
Как да я горя тая пепел щото ми се събра много и не ми се фърля толкоз гориво.
Неква идея да я забъркам с нещо, някак си да я гранулирам.
Имам една идея да я подавам с въздух ама още е в зародиш.
sian - специалист
pipilica написа:
Как да я горя тая пепел щото ми се събра много и не ми се фърля толкоз гориво.
Неква идея да я забъркам с нещо, някак си да я гранулирам.
Имам една идея да я подавам с въздух ама още е в зародиш.
Потърси във форума, един колега беше направил горелка.
torbalan - Дървен философ
вариантите са два - или я правиш на брикети
или горелка...

с горелката ще е по-ефикасно :)
bulhomes2 - майстор
Чувал съм, но не съм го пробвал:
Пепелта с малко вода в малки пликчета и да замръзне водата. Според мен има логика за донбаски въглища, за които съм чувал, че горят по-добре мокри. Твърдяха, че и с пепел от брикети ставало. Но да се слага по малко към основното гориво - не само "замразените" брикети. По-съм съгласен да се мисли по посока към смес с отработено автомобилно масло.
fbr - майстор
bulhomes2 написа:
По-съм съгласен да се мисли по посока към смес с отработено автомобилно масло.
Точно така. Въглищата ги пълня с вилата. По дребните които вилата не ги взема, заедно с прахта се смесва с отработено масло, колкото по гъсто, толкова по добре. Прахта полепва по дребните парчета, мяташ с лопатата в котела, а става и с торбички, или каквото намериш за добре. Изгарят перфектно.
syncho - майстор
fbr написа:
bulhomes2 написа:
По-съм съгласен да се мисли по посока към смес с отработено автомобилно масло.
Точно така. Въглищата ги пълня с вилата. По дребните които вилата не ги взема, заедно с прахта се смесва с отработено масло, колкото по гъсто, толкова по добре. Прахта полепва по дребните парчета, мяташ с лопатата в котела, а става и с торбички, или каквото намериш за добре. Изгарят перфектно.
Само да не те хванат зелените :weedman: , че тогава жална ти майка :rolleyes: :lol:
fbr - майстор
Аз не използвам отработеното масло за гориво, а за лепило. Смятам го за добро основание. А и разхода на масло не е голям.
mityom - специалист
и аз щях да пускам тема, ама колегата ме е спреварил
имах старо котле правено с малка скара и концентрираният въздух под налягане така ги раздухваше и гореше всичко, че имах чувство, че и тухли да метна и тях ще изгори ама сега го смених с друг на който скарата е доста голяма с водно охлаждане и не може да раздуха пепелта, опитах и с вентилатор и пак същото, а освен това е доста едра и ситните въглища направо падат отдолу и като пресея 2 кофи пепел през рабица вадя 1 кофа неизгорели въглища
давайте идеи,че на това скъпо гориво да се хвърля не е на сметка

търсих линк за горелката за пепел ама не намерих, някои ако знае каде е да я метне тука

Тема "Горене на въглищна пепел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: