Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Един приятел ми подари газов котел на пропан-бутан. Подменил го е с такъв на твърдо гориво заради голям разход на газ.С него отопляваше голяма вила и беше много доволен освен разхода на газ.Напълно автоматичен е с някакви циферблати и т.н. с вградена помпа.Не помня точно но мисля че ми каза че е с два кръга един за радиатори и един за топла вода в чешмите и включен директно към в и к инсталацията.Въпроса ми е мога ли да ползвам водосъдържателя(евентуално и помпата макар че имам отделна) за монтиране в открита зидана камина вместо водна риза? Не знам колко му е обема или киловати ама ми се струва малък. Приятеля топлеше цяла вила с доста радиатори, като аз мисля да монтирам не повече от 4 бр.
taran - специалист
Няма ли да е по-лесно да го продадеш и да си вземещ материали с които до направиш модна риза за камината.Опитът ми с преправяне на разни нища,е че е по-лесно и рентабилно да бъдат направени наново отколкото да се преправят.
Помпата няма проблем да се ползва.
LazarGanev - "Велик майстор"
Водосъдържател няма, има топлообменник, който е от фини ламели и много бързо ще се задръсти от пушеци, сажди и прахоляк в камината. Имаче помпата може да се ползва, макар че не винаги има стандартен резбови захват
Brave - специалист
Мисля, че е пълен абсурд да унищожиш работещ газов котел, за да му ползваш чарколяка. Тези котли изобщо не са евтини и мисля, че можеш да го продадеш за много прилична сума. И недей се обърква за мощността - това че ти се струва малък, не означава че е маломощен. На моя котел, топлообменика е цилиндър с диаметър около 30-тина см и има мощност 25 киловата. Все пак, газовите горелки могат да бъдат много оптимизирани като форма и размери и са много компактни.

Тема "Газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: