Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jinio - специалист
Здравейте на всички! Прочетох тук за направата на термопомпа въздух - вода която се прави с климатик. Самият аз се занимавам малко с климатична техника и имам една 18 самсунг, климатик който мога да прежаля за тази работа, моля някой от запознатите да ми каже какво още ми е необходимо и ще имали някакав смисъл от това. В момента се отоплявам на твърдо гориво (дърва), но всяка зима купувам по 15 кубика. Парното ми е с печка "Прити" с водна риза, която се намира в приземния етаж (гаража) и имам 4 панелни радиатора и една лира, които се намират на втори етаж. Прилагам и схема на парното, ако мога да я кача разбира се!

Прикачен файл

parinstalacia.png
parinstalacia.png (24.8 KиБ) Видяна 2861 пъти

Прикачен файл

parinstalacia.png
parinstalacia.png (24.8 KиБ) Видяна 2864 пъти
Последна промяна от jinio на вт яну 10, 2012 9:51 pm, променено общо 1 път.
jinio - специалист
АААА забравих да кажа, че помпата мие пусната да се върти постоянно, нямам термостат и трябва ли да сложа?
SithLurker - специалист
Радиаторите сигурно няма да топлят заради по-ниската температура на водата от климатика.

Трябва със конвектори да се сменят сигурно.
Тани - модератор
Смени си заглавието от първото мнение в темата!

viewtopic.php?f=9&t=20730

8.Когато отваряте нова тема или задавате въпрос, изберете по възможност кратко заглавие, максимално добре характеризиращо естеството на темата. Не озаглавявайте темите с безсмислени заглавия, като "Въпрос" ,"Моля за съвет","Помогнете" или "Имам проблем". Заглавието задължително трябва да бъде изписано граматически правилно.
lux_e_on - специалист
Термопомпа+радиатори=студ.Високотемпературна термопомпа Дайкин или по-евтината Грии,може би ще те стоплят с радиатори.Тоя Самсунг го продай ако някой въобще се навие да го купи щото Самсунг и климатик в едно изречение не трябва да се споменават.Иначе за да не копуваш конвектори направи подово,по-евтино е откъм кинти и е нискотемпературно.

Тема "Съвет за отопление с термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: